Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

Rapper Cardi B gehackt, promoot memecoin cryptoscam

Beveiligingsexperts waarschuwen voor verdachte WAP-token

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
crypto-gemeenschap-reageert-op-x-ban

Foto: Shutterstock/Emil Kazaryan

De populaire Amerikaanse rapper Cardi B lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een hack op haar X-account (voorheen Twitter). In de nacht van maandag op dinsdag werd op haar account een video gedeeld waarin een memecoin werd gepromoot.

Dogwifhat levert handelaar €74 miljoen op: Grootste memecoin-winst ooit?
Dogwifhat levert handelaar €74 miljoen op: Grootste memecoin-winst ooit?

PeckShield waarschuwt voor crypto-scam

Op het account van Cardi B werd een post geplaatst waarin de nieuwe memecoin WAP werd gepromoot. Vrij snel liet Blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield weten dat Cardi B’s X-account mogelijk is overgenomen door hackers. Ze adviseren gebruikers om voorzichtig te zijn bij het klikken op links of blockchain-adressen die in de post vermeld staan. 

De WAP-token, vermoedelijk geïnspireerd door Cardi B’s populaire hit, ging maandag live en lanceerde tegelijkertijd een officiële website en een eigen X-handle. Op het platform werd een video gedeeld waarin de rapper leek op te treden als gezicht van de token, als reactie op de recent gelanceerde MOTHER-token van collega-rapper Iggy Azalea. Azalea beweerde dat WAP een scam was, maar de promotie bleef desondanks online staan.

In tegenstelling tot wat normaal gebeurt bij hacks, werd het bericht op Cardi B’s account niet direct verwijderd, zelfs niet vijf uur na de initiële post. 

Sterker nog, na de promotievideo verscheen er nog een post met een foto van de rapper, die los leek te staan van de memecoin. Het is de vraag wie er nou precies controle heeft over haar account.

Advertisement

Marktkapitalisatie en trends rond celebrity tokens

Op dit moment heeft de WAP-token een marktkapitalisatie van $21,6 miljoen, volgens gegevens van Dexscreener. Ondanks de hype rondom door beroemdheden ondersteunde memecoins, hebben veel van deze projecten moeite om daadwerkelijk voet aan de grond te krijgen. 

In de afgelopen maanden zijn er meerdere controversiële gevallen geweest. Zo werd in juni Sahil Arora, een memecoin promoter, verbannen van X na beschuldigingen van “pump and dump”-schemes rondom de token van Caitlyn Jenner, die in mei werd gelanceerd. Atlantic Records, het platenlabel van Cardi B, heeft tot op heden niet gereageerd op verzoeken om te bevestigen of de WAP-token daadwerkelijk door de rapper wordt ondersteund. Het blijft dus onduidelijk of de post een geval van promotie of een hack betreft.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

cryptobelegger miljonair in 3 dagen
Cryptomiljonair in drie dagen? Anonieme belegger kreeg het voor elkaar
Solana is een crypto voor rommel en oplichting, zegt ex-geheim agent
Solana is een crypto voor rommel en oplichting, zegt ex-geheim agent
AI-crypto steeg met 160%, dit nieuws zit erachter
AI-crypto stijgt met 160%, dit nieuws zit erachter
Advertentie