Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
3 min. leestijd

Popcat crasht na harde stijging, wat is er aan de hand?

Popcat is flink gecrasht, maar wat is er nu precies aan de hand?

Popcat-POPCAT
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Politieke crypto's veranderen in bloedbad na debat Trump en Biden

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

Popcat (POPCAT) heeft de afgelopen dagen een flinke rally gezien, waarbij de prijs met meer dan 50% is gestegen. Sinds gisteren is de prijs weer aanzienlijk gecrasht, waardoor de rally weer een negatief einde heeft gekregen. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol lijken te spelen.

Nieuwe populaire crypto ‘EigenLayer’ krijgt kritiek van gebruikers
Nieuwe populaire crypto 'EigenLayer' krijgt kritiek van gebruikers

De volatiliteit van memecoins slaat weer toe

De hoofdreden waarom popcat gedaald is, is de volatiliteit van memecoins. Memecoins staan er bekend om dat ze hoog volatiel zijn op een al volatiele markt. Dit betekent dat een kleine impuls al een groot effect kan hebben.

Voor veel investeerders zijn memecoins een groot risico om te nemen en dit is een goed voorbeeld daarvan. Popcat heeft de afgelopen dagen uitstekend gepresteerd, maar heeft vervolgens bijna 20% van haar waarde verloren. Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van een aantal kleine factoren die niet helemaal lekker lopen. In dit cryptonieuws lees je meer over wat popcat is

Advertentie

De hype is afgekoeld

De hype rondom popcat lijkt weer afgekoeld te zijn. Daarbij hebben we het vooral over de hype op social media. Memecoins hebben een waarde die vooral is gebaseerd op een hype. Op het moment dat de hype groot is, met name op social media platforms, presteert een memecoin over het algemeen goed. Is dit niet het geval, dan daalt de koers al snel weer.

Op het moment lijkt vooral het sociale volume van POPCAT enorm gedaald te zijn, wat in dit geval de negatieve koersbewegingen heeft veroorzaakt.

Crypto-gokken explodeert: Polymarket trekt investeerders
Crypto-gokken explodeert: Polymarket trekt investeerders

Minder volatiliteit op de cryptomarkt

Een andere reden waarom POPCAT gecrasht is, is de verminderde volatiliteit op de cryptomarkt. Memecoins maken over het algemeen veel gebruik van volatiliteit om in beweging te komen, in combinatie met de hype. De recente horizontale bewegingen van bitcoin (BTC) lijken daarbij een groot effect te hebben op de volatiliteit.

Veel altcoins bewegen horizontaal, wat een lagere volatiliteit betekent. Dit heeft vervolgens weer een negatief effect op memecoins, die gebruik maken van de hype in combinatie met volatiliteit op de cryptomarkt om koersstijgingen te zien.

Dit is ook goed te zien bij andere memecoins die na een recente stijging weer naar beneden te kelderen, volgens gegevens van CoinGecko. Hierbij is het risico van memecoins goed te zien. Let daarom goed op de risico’s van een investering in memecoins.

Bitcoin koers naar de maan in ‘Uptober’?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste cryptonieuws, en gaan ze in op de vraag die iedereen bezighoudt: Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers in Uptober?

Ivan duikt dieper in de cijfers en trends – want de perfecte storm kan onderweg zijn. Daarnaast worden de grote stappen in crypto-adoptie en de risico’s die daarbij komen kijken uitgebreid besproken.

Gratis luisteren

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers krijgt steun van onverwachte economische factoren
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

cryptobelegger miljonair in 3 dagen
Cryptomiljonair in drie dagen? Anonieme belegger kreeg het voor elkaar
Solana is een crypto voor rommel en oplichting, zegt ex-geheim agent
Solana is een crypto voor rommel en oplichting, zegt ex-geheim agent
Waarom stijgen memecoins zo hard vandaag?
Waarom stijgen memecoins zo hard vandaag?
Advertentie