Foto: David Sandron/Shutterstock
Polkadot (DOT) is een van de blockchain-netwerken die het uiteindelijk op kan gaan nemen tegen Ethereum (ETH). Het zijn allebei smart contract-platformen, maar benaderen dit van verschillende kanten. Alhoewel Ethereum op dit moment nog de grootste is, zit er bij Polkadot flinke groei in! Dat blijkt uit cijfers afkomstig van GitHub.
Elke dag 500 bijdragen op Polkadot
Uit deze data blijkt dat er in september elke dag maar liefst 500 bijdragen zijn gedaan in de GitHub van Polkadot. Dat is een record voor het netwerk. Een bijdrage betekent dat ontwikkelaars bijvoorbeeld verbeteringen toevoegen aan de code. Met andere woorden, hoe meer bijdragen er worden gedaan, hoe gezonder het netwerk is.
In de maand ervoor werden in totaal maar liefst 14.930 bijdragen gedaan. Het Polkadot-ecosysteem ziet er dus levendig uit. En dat blijkt overigens ook uit andere cijfers.
Meer dan 25.000 berichten tussen Polkadot sidechains
Polkadot is een zogenoemd multichain netwerk waarin sidechains parallel aan elkaar lopen, Parachains genoemd. Het idee hierachter is dat elke chain een specifiek doeleinde kan dienen en tegelijkertijd gewoon kan blijven communiceren met de andere chains. Zodoende krijg je een web van blockchains.
Inmiddels zijn er 66 blockchains onderdeel van het Polkadot-ecosysteem. In totaal werden daartussen 140.000 berichten verstuurd. In september ging het om 26.250 berichten. Nog een teken dus dat er flink wat leven is in het ecosysteem.
Polkadot blijft groeien als ecosysteem
Uit de bovenstaande ontwikkelingen kan worden opgemaakt dat Polkadot de vaart er goed in heeft zitten. In het laatste crypto nieuws viel daarnaast te lezen dat de grootste stablecoin Tether (USDT) eind september op het netwerk is gelanceerd.
Nog een interessante ontwikkeling was de lancering van non-fungible tokens (NFT) op het netwerk door de maker van Final Fantasy VII. De NFT’s werden gelanceerd door Enjin, dat op Polkadot draait. Enjin lanceerde oorspronkelijk op Ethereum maar maakte de overstap vanwege de stijgende transactiekosten destijds.