Tijmen Klemann Tijmen Klemann
2 min. leestijd

PEPE en DOGE ingehaald door nieuwe groep cryptocurrencies

Niet FLOKI of SHIB, maar TRUMP gaat er met de troffee vandoor

Pepe-PEPE MAGA-TRUMP
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
PEPE en DOGE ingehaald door nieuwe groep cryptocurrencies

Foto: Maxim Elramsisy/Shutterstock

Sinds afgelopen februari zijn bekende memecoins zoals pepe (PEPE), floki inu (FLOKI) en dogwifhat (WIF) flink gestegen. Maar wie denkt dat de memecoin sector het hardst gestegen is heeft het mis. Politiek getinte cryptocurrencies, ook wel PolitiFi genoemd, overtroffen alle andere categorieën dit jaar volledig. Bekende PolitiFi tokens zijn onder andere MAGA (TRUMP) en ConstitutionDAO (PEOPLE).

Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven

PolitiFi crypto market cap en marktaandeel

Binnen de crypto industrie bestaan er veel verschillende sectoren, zoals Layer 1 en 2, Real World Assets (RWA), Gaming sector en Decentralized Finance (DeFi), maar dus ook de politiek gestemde Political Finance. Uit de data van CoinGecko blijkt dat de PolitiFi sector in juni piekte naar een market cap van bijna $2 miljard en momenteel een market cap heeft van bijna $600 miljoen. Ter vergelijking, de market cap van DeFi bedraagt bijna $69 miljard.

PolitiFi cryptocurrencies hebben dan wel geen grote market cap, ze zijn in 2024 met maarliefst 782% gestegen. De memecoin categorie zelf met bekende coins als Dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) steeg ‘maar’ met 90%. En ook het marktaandeel van PolitiFi neemt steeds meer toe. Zo bestaat momenteel iets meer dan één procent van alle cryptocurrencies uit PolitiFi coins. Op het hoogtepunt was dit zelfs even over de drie procent. Met name de coins rondom de Amerikaanse president Donald Trump zijn onder handelaren razend populair.

PolitiFi sterk beïnvloed door nieuws

Heel veel logica achter de politiek getinte cryptocurrencies zit er echter niet. Onderzoeksanalist Shaun Paul Lee van CoinGecko schreef in zijn onderzoek dat de prijs nauw verbonden is met politieke events en nieuws. Zo schreef hij: “ontwikkelingen kunnen de waarde van PolitiFi sterk beïnvloeden.”

Zo steeg MAGA met maar liefst 80% op de dag dat president Trump een overwinning behaalde bij de Republikeinse presidentsverkiezingen in Iowa in januari 2024. MAGA steeg met 22% toen hij schuldig werd verklaard voor het betalen van zwijggeld en met 41% toen het oor van Trump werd geraakt tijdens een moordpoging op de oud-president.

Overigens maakt Trump zelf ook goed gebruik van het crypto nieuws. Zo kondigde hij in een bericht op X aan dat hij opnieuw een collectie non fungible tokens (NFT’s) zal uitbrengen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie