Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

PayPal’s crypto-stap is enorme ontwikkeling voor industrie

PayPal's crypto-stap is enorme ontwikkeling voor industrie

Foto: Jirapong Manustrong / Shutterstock.com

Gisteren kondigde PayPal aan met beide benen de wereld van stablecoins binnen te stappen met de PYUSD-stablecoin. Hiervoor werkt het samen met een grote speler uit de crypto-industrie, Paxos. Volgens dit bedrijf is de nieuwe stablecoin een belangrijk keerpunt voor de industrie.

Polygon begint met grote update, dit verandert er voor jou
Polygon begint met grote update, dit verandert er voor jou

PayPal komt met dollar-stablecoin op Ethereum

PayPals eerste stablecoin zal op de Ethereum (ETH) blockchain worden uitgegeven, en is binnenkort beschikbaar voor PayPal-gebruikers in de Verenigde Staten. Maar waar sommige bestaande crypto-projecten van traditionele financiële bedrijven belemmerd werden door een erg gesloten ecosysteem is PYUSD dat veel minder.

Zo kun je PYUSD gewoon verplaatsen naar bepaalde ondersteunde externe wallets. Dat betekent dat je de coin zelf op kan slaan en kunt gebruiken in Web 3-applicaties. De token concurreert dus direct met de gevestigde orde in stablecoin-land. Circle’s USDC en Tethers USDT zijn op dit moment nog steeds de grootste concurrenten, met een marktwaarde van respectievelijk 26,2 miljard dollar en 83,5 miljard dollar.

Binnenkort zal de populaire Venmo-app ook ondersteuning krijgen voor betalingen in PYUSD. Het is niet voor het eerst dat het de betalingsdienst crypto-mogelijkheden verwerkt in zijn diensten. Het is namelijk al mogelijk om te betalen met bitcoin (BTC), ether, bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC). Zodra PYUSD wordt toegevoegd zal het ook mogelijk zijn om de stablecoin te verkopen voor deze cryptocurrencies.

Advertisement

Paxos optimistisch over PayPal stablecoin

PayPal werkt voor het project samen met Paxos, die de token uitgeeft en zorgt dat deze genoeg onderpand heeft. CoinDesk sprak Paxos’ strategisch directeur Walter Hessert. Volgens hem is de stap een belangrijk keerpunt voor de crypto-industrie.

Hessert verklaart dat de token een belangrijk voordeel heeft ten opzichte van de concurrentie, ondanks dat hij nog niet officieel bestaat. Paxos wordt namelijk gereguleerd door het New York Department of Financial Services (NYDFS). Deze beleidsmaker let volgens Hessert erg goed op wat Paxos allemaal doet rondom het uitgeven van de tokens.

Ook het beheer van het onderpand wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Zelfs als Paxos zelf failliet zou gaan, dan zou het NYDFS de waarde van alle PYUSD voor investeerders beschermen. In theorie is PYUSD dus wat beter beschermd dan sommige andere stablecoins.

Het feit dat je PYUSD gewoon zelf kunt verplaatsen naar een wallet naar keuze geeft ook aan dat PayPal er serieus in staat. De Franse bank Société Générale introduceerde eerder dit jaar ook een stablecoin, maar deze was erg gecentraliseerd. De bank vereist dat het alle transacties controleert voor het verzenden. PayPal lijkt een vriendelijkere manier te hanteren door de rest van het crypto-ecosysteem te betrekken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie