Een dag na de aankondiging van Tether (USDT) dat het zich gaat integreren op het OMG-netwerk (OMG), schoot de token het groen in met bijna 100%. OmiseGo, dat nu gerebrand is als OMG Network, verhandelt op het moment van schrijven voor $6,80. Eerder was het al bekendgemaakt door Tether dat ze van plan waren om de integratie te bouwen, echter leverde dit toentertijd maar een relatief kleine stijging van 20% op.
Eerder dit jaar had OMG ook moeite met doorbreken van zijn weerstand ronde de $1. De token bleef relatief stabiel rond de $0,50 na black Thursday, totdat nieuws naar buiten kwam dat de token op crypto exchange Coinbase verkrijgbaar zal zijn. Op dat moment doorbrak de op Ethereum (ETH) gebaseerde token zijn barrière en steeg door naar de $2 totdat een correctie plaatsvond.
Recentelijk moet OMG het vooral doen met pumps van geruchten en de recente integratie voor zijn prijsstijgingen. Een paar dagen geleden, op zondag, handelde OMG nog voor minder dan $2. Vandaag de dag heeft het dus de $6,80 bereikt en er zijn nog steeds een heel groot aantal kopers.
De integratie van OMG en USDT kon niet op een beter moment komen. De DeFi opkomst is nog altijd in volle gang en Ethereum kan het gewicht van zijn populariteit niet aan, met recordhoge transactiekosten als slechts één bewijsstuk
USDT is na bitcoin (BTC) het leidende handelspaar en is verantwoordelijk voor de meeste Ethereum-transacties. Het vermogen van OMG om verschillende transacties samen te voegen tot één, kan helpen de druk van het Ethereum-netwerk te verminderen en wat het hele crypto-ecosysteem ten goede zal komen.
Toch wordt er ook getwijfeld over de prijs van OMG op een langer termijn. Volgens de ‘Relative Strength Index’ (RSI) is de token zo erg opgekocht dat het de 90-lijn heeft overschreden. De RSI is een meting van het evenwicht tussen kopers en verkopers in een markt, waarbij een 50 duidt op een perfecte balans. Een RSI van 95, wat OMG bijna raakte, betekent dat er veel meer kopers dan verkopers zijn. Hierbij is het risico dat de nieuwe korte termijn kopers hun winst willen consolideren en uitcashen.
Bijzondere glitch zorgt voor bitcoin crash van 4%