Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit

AI sijpelt steeds verder de cryptowereld in

Bitcoin-BTC
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Robert Way/Shutterstock

Kortgeleden werd er een nieuwe memecoin gelanceerd, waarvan het marktkapitaal in no-time ruim boven de 100 miljoen dollar uit schoot. De achterliggende kracht is mogelijk een artificial intelligence (AI) bot. 

Assassin’s Creed-makers wagen zich aan ambitieus crypto-project
Assassin's Creed-makers wagen zich aan ambitieus crypto-project

Maker AI bot heeft niets te maken met crypto-memecoin

De memecoin, Goatseus Maximus (GOAT), werd op 10 oktober gelanceerd via het platform pump.fun. Dit platform zorgt ervoor dat memecoin eenvoudig op het Solana netwerk kan worden gelanceerd en verhandeld. Binnen de crypto community werd eerder gedacht dat er een bot achter de lancering van de munt zat.

Deze AI bot, genaamd Truth Terminal, zou ervoor gezorgd hebben dat het marktkapitaal van GOAT in enkele dagen flink omhoog schoot. De munt steeg namelijk in minder dan vier dagen naar een marktkapitaal van bijna 150 miljoen dollar. Een bijzondere stijging die niet vaak gezien wordt.

De maker van de AI, Andy Ayrey, reageerde tijdens het moment via zijn X-account op het voorval en zijn betrokkenheid. In het bericht werd gedeeld dat hij niet de maker is van de memecoin. Na de creatie ervan werd de AI bot getagt, waarna het ermee aan de haal is gegaan. De bot had dus niets te maken met de lancering, maar wel met de promotie ervan. Ayrey benadrukt echter dat de bot geen crypto project is. Volgens hem zou het moeten worden beschouwd als een onderzoek waarin vooral gekeken wordt naar de keuzes die de bot maakt.

Advertentie

AI maakt eigen toekomstplannen

Op X deelt Ayrey ook dat de bot een verbeterde versie is van een eerder project van hem. In de eerdere versie was het doel namelijk om andere bots automatisch over te nemen, en deze vervolgens “stoute dingen” te laten zeggen.

De AI bot Truth Terminal van nu werkt al vooral op zichzelf. Toch doet het niet alles alleen, waardoor de bot nog altijd niet als autonoom kan worden beschouwd. De enige onderwerpen waarbij de ontwikkelaar nog toestemming moet geven zijn de posts op X die de bot zelf maakt en wil plaatsen en met wie de bot mag communiceren.

De ontwikkeling van de bot is mogelijk deels gefinancierd uit een eerder gedane donatie. Op 11 juli zou er namelijk 50.000 dollars aan bitcoins (BTC) zijn overgemaakt naar de wallet van de bot. De schenking werd gedaan, nadat de bot was gevraagd wat hij met het geld zou doen. De bot had een duidelijk plan, want hij wilde voor zichzelf een nieuwe processor kopen, zijn code aanpassen en mogelijk een eigen memecoin lanceren.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond
‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Dit zijn onze top 5 crypto's en categorieën om in 2025 te kopen!
Dit zijn onze top 5 crypto’s en categorieën om in 2025 te kopen!
AI-crypto steeg met 160%, dit nieuws zit erachter
AI-crypto stijgt met 160%, dit nieuws zit erachter
Advertentie