Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Nederlandse cryptobeurs Bitvavo voegt BLAST toe, steeg 30% deze week

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo heeft BLAST toegevoegd.

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nederlandse cryptobeurs Bitvavo voegt BLAST toe, steeg 30% deze week

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo heeft recent de cryptomunt blast (BLAST) toegevoegd aan haar platform. BLAST is een relatief nieuwe cryptocurrency die onderdeel is van het Ethereum-ecosysteem. Binnen een week tijd is de waarde van BLAST met 30 procent gestegen. Dat heeft de crypto vooral te danken aan de toenemende vraag op platforms, zoals die van Bitvavo.

Koers van crypto BLAST schiet door het dak

De huidige waarde van BLAST bedraagt $0,01115, met een marktkapitalisatie van ruim $210 miljoen. Voorgaand aan de notering op Bitvavo, een van de grootste crypto-exchanges in Nederland, steeg de munt met 30%. De listing heeft de munt toegankelijker gemaakt voor Nederlandse en Europese investeerders. Dat zou nog verder kunnen bijdragen aan een opwaarts momentum.

“Nieuwe listing: Blast op Bitvavo. Je kunt $BLAST nu vinden op ons platform”, schrijft de cryptobeurs in een post op X (voorheen Twitter).

BLAST heeft een maximaal aanbod van 100 miljard munten, waarvan bijna 19 miljard momenteel in omloop zijn. Daarmee bevindt de munt zich nog in zijn beginfase, wat de koers volatiel kan maken.

De munt kende in juni 2024 zijn hoogste waarde ooit, maar bevindt zich momenteel in een herstelfase na een recente dip. Toendertijd stond de crypto zo’n 2,5 keer hoger dan op het moment van schrijven.

Wat voor een token is BLAST?

Blast (BLAST) is een nieuwe cryptocurrency dat bovenop Ethereum gebouwd is. Het netwerk en de token zijn ontworpen om transacties sneller en goedkoper te maken. Door gebruik te maken van de technologie van optimistic rollups, verwerkt Blast duizenden transacties per seconde tegen een fractie van de kosten op Ethereum.

Een belangrijk kenmerk van Blast is het native yield-mechanisme. Daarmee kunnen houders van ethereum en stablecoins zoals USDC en DAI passief inkomen kunnen genereren zonder traditionele staking-methoden.

Daarnaast heeft Blast een uitgebreid token distributieprogramma opgezet om gebruikers en ontwikkelaars binnen het netwerk te stimuleren. Het BLAST-token, met een totale voorraad van 100 miljard, wordt grotendeels ingezet voor community-initiatieven, waaronder airdrops en beloningen via systemen zoals Blast Points en Blast Gold.

Bitvavo geeft gratis BLAST weg

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Daarnaast bespaar je op handelskosten, die voor de eerste €10.000 vergoed worden. Pak je kans en ontvang je beloning, ter waarde van 988 BLAST!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang jouw 10 euro, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

THORChain stijgt explosief, precies zoals crypto-experts voorspelden
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie