Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
4 min. leestijd

Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024

Michaël van de Poppe deelt zijn altcoin portfolio in deze video

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Michaël van de Poppe/YouTube

Al een hele tijd zitten beleggers te anticiperen op een alt season, maar deze is er nog niet gekomen. Echter, Michaël van de Poppe heeft in deze video wel goed inzicht gegeven in zijn altcoin investeringsstrategie. Ook spreekt hij over zijn eigen gemaakte fouten en zijn geleerde lessen.

Solana klaar voor grote beweging, zegt bekende analist Peter Brandt
Solana klaar voor grote beweging, zegt bekende analist Peter Brandt

Portfolio samenstelling en strategie

Als eerste vertelt Van de Poppe hoe belangrijk het is om een beleggingsportefeuille op maat te maken. Zo moet je dit afstellen op je eigen risicotolerantie en kun je kiezen voor specifieke sectoren binnen crypto, zoals GameFi, DeFi of NFT’s.

In mei ging hij volledig op in altcoins, wat achteraf gezien te vroeg was. Hoewel hij een aanzienlijk verlies heeft geleden, blijft hij geloven in zijn strategie. Een belangrijke les die Van de Poppe heeft geleerd is dat nieuwe altcoins met lagere marktkapitalisaties meer risico met zich meebrengen, maar ook een potentieel hogere opbrengst bieden.

Als je echter geen daling van 50% tot 70% kunt verdragen, zul je ook niet kunnen profiteren van de potentieel grote winsten tijdens een bullmarkt.

Zijn thesis blijft onveranderd:

“Ik geloof dat veel van de projecten in mijn portefeuille het goed zullen doen in de aankomende cyclus. Ik hou me aan een swing-trading aanpak, wat inhoudt dat ik in altcoins investeer voor een periode van 3 tot 6 maanden, waarna ik evalueer of ik ze wil houden of mijn risico wil verminderen.”

Advertentie

Marktvisie en verwachtingen

De komende periode ziet er veelbelovend uit voor altcoins. Een belangrijke factor die hij in de gaten houdt, is de wereldwijde toename van liquiditeit. Zowel China als de Verenigde Staten verhogen momenteel de liquiditeit, wat doorgaans gunstig is voor altcoins.

Daarnaast lijkt bitcoin (BTC) zijn bodem te hebben bereikt, met een potentiële stijging richting 90.000 tot 100.000 dollar aan het einde van dit jaar. Zodra bitcoin stijgt, zal er meer vertrouwen komen in de markt, waardoor altcoins een inhaalslag kunnen maken.

Een ander belangrijke factor is de lancering van EigenLayer, een protocol dat het mogelijk maakt om ethereum (ETH) liquiditeit te gebruiken voor andere blockchains. Dit kan een enorme stimulatie zijn voor de bredere ethereum ecosystemen en hun toepassingen.

Bitvavo en Binance voegen splinternieuwe poezen-crypto toe; nieuwe SHIBA?
Bitvavo en Binance voegen splinternieuwe poezen-crypto toe; nieuwe SHIBA?

Van de Poppe’s Top Altcoins voor 2024

1. Optimism (OP)

Optimism is Van de Poppe’s “veiligste” keuze. Het is een Layer 2 oplossing op Ethereum die al een sterke prijsontwikkeling heeft laten zien. Het netwerk heeft ook veel apps die erop gebouwd worden en zal profiteren van de groei van EigenLayer. Zo riep Van de Poppe:

“Voor iedereen die gelooft in het succes van Ethereum is dit een must-have.”

2. Celestia (TIA)

Celestia is een project dat inzet op de ontwikkeling van modulaire blockchains, waarbij verschillende blockchains met elkaar verbonden kunnen worden. Hierover zei hij:

“Hoewel de prijs fors is gedaald, blijft het potentieel groot. Ik zie Celestia tegen het einde van deze cyclus uitgroeien tot een top 20 coin.”

3. BitTensor (TAO)

BitTensor combineert AI en blockchain. Van de Poppe zei hierover:

“Ondanks een grote correctie na de beursgang op Binance, heeft dit project een enorm potentieel. Ik verwacht dat TAO een enorme sprong zal maken, mogelijk tot 20 à 30 keer zijn huidige waarde.”

4. Ethereum Name Services (ENS)

ENS is een project dat de complexiteit van Ethereum adressen vermindert door het gebruik van eenvoudige domeinnamen. Ook hier is Van de Poppe bullish over:

“Met partnerschappen zoals PayPal en integraties binnen andere platforms, heeft ENS veel groeipotentieel. Als Ethereum goed presteert, verwacht ik dat ENS het nog beter zal doen.”

Kleine altcoins

Naast de grotere altcoins heeft Van de Poppe ook vier kleinere projecten in zijn portefeuille:

“Deze hebben allemaal een marktkapitalisatie van minder dan $500 miljoen, wat betekent dat ze ofwel volledig kunnen falen, ofwel explosieve winsten kunnen genereren.”

De vier kleinere projecten zijn:

  1. Renzo (REZ): Een Eigenlayer project met een lage waardering ten opzichte van Total Value Locked (TVL).
  2. Omni (OMNI): Een vergelijkbaar project met Renzo, is ook gericht op Eigenlayer.
  3. Rocket Pool (RPL): Een DeFi-protocol met een gunstige verhouding tussen marktkapitalisatie en TVL.
  4. Evo (EVO): Beschouwd als een van de beste DEXes, vooral voor prediction markets.

Risico’s en volatiliteit

Van de Poppe’s altcoin portefeuille is volledig gericht op risicovolle, nieuwe technologieën. Hoewel hij geen bitcoin of ethereum in zijn portefeuille heeft, adviseert hij niet om hetzelfde te doen zonder een sterke maag voor volatiliteit:

“Als je interesse hebt in een publieke versie van mijn portefeuille of advies over crypto-investeringen, laat het me dan weten in de reacties. Het belangrijkste is om een gedegen strategie te volgen en flexibel te blijven als de marktomstandigheden veranderen.”

In 2024 verwacht Van de Poppe dat altcoins enorm zullen stijgen, en met de juiste swing-trading aanpak kunnen er aanzienlijke winsten worden behaald.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Bitcoin houdt stand boven $63.000: experts delen laatste inzichten
Bitcoin houdt stand boven $63.000: experts delen laatste inzichten
Terra-oprichter boekt grote overwinning, ontwijkt Amerikaanse cel
€40 miljard crypto-drama ten einde: Terraform Labs sluit deuren
Advertentie