Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Nederlanders ontvangen gratis crypto die in enkele maanden 3.133% steeg

Dogwifhat steeg dit jaar in enkele maanden met maar liefst 3.133%

dogwifhat-$WIF
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nederlanders ontvangen gratis crypto die in enkele maanden 3.133% steeg

Foto: Bro Crock/Shutterstock

Memecoin dogwifhat (WIF) is vandaag de dag lastig weg te denken tussen de krachtpatsers van de crypto-industrie. Het bizarre is echter dat de Solana (SOL) token pas eind vorig jaar gelanceerd werd, en zich in slechts enkele maanden tot de top van de cryptomarkt heeft gewerkt.

Als je nu een account aanmaakt bij de Nederlandse broker Anycoin Direct, mag je jezelf gratis en voor niets eigenaar van de populaire memecoin noemen. Anycoin Direct geeft momenteel namelijk alle nieuwe gebruikers 5 WIF gratis.

Bizarre opkomst Solana memecoin

Dogwifhat is een van de weinige munten die zich onverwacht tussen de grote spelers in de cryptowereld heeft weten te positioneren. Hoewel het alweer een eeuwigheid geleden lijkt, schitterde deze memecoin in de eerste maanden van het jaar als nooit tevoren.

De cryptowereld zit vol met bizarre verhalen, maar de opmars van Dogwifhat heeft zonder twijfel een plaats veroverd in de geschiedenisboeken van de cryptomarkt.

Op 20 november vorig jaar werd de token gelanceerd op de Solana blockchain, geïnspireerd door een populaire meme van een hond met een hoed. Tot eind februari waren er maar weinig mensen die afwisten van het bestaan van deze hondenmunt, maar dat veranderde in een oogwenk.

In slechts vijf weken tijd schoot de koers met meer dan 1.500% de lucht in, van $0,30 naar een all-time high van $4,85 op 31 maart. Over het hele eerste kwartaal steeg de koers zelfs met een indrukwekkende 3.133%, aangezien het jaar begon met een koers van ongeveer $0,15.

Sinds de recordprijs heeft WIF het behoorlijk moeilijk gehad. De memecoin is echter verre van een uitzondering in de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) is al maanden aan het bijkomen van zijn explosieve eerste kwartaal en consolideert voornamelijk tussen $60.000 en $70.000. Tegelijkertijd hebben veel altcoins flinke klappen gekregen, waaronder ook WIF.

WIF heeft op zijn dieptepunt een totale daling van bijna 80% doorgemaakt sinds het bereiken van zijn all-time high, 126 dagen geleden. Crypto-analist Curb maakte op het socialmediaplatform X een vergelijking met Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), die een vergelijkbaar bloedbad ondergingen voordat ze hun grote bullmarkt ingingen, respectievelijk in 2020 en 2021.

Hoewel dit natuurlijk geen garantie is dat WIF hetzelfde traject zal volgen, is het een interessante vergelijking. Met een bloeiende gemeenschap en de steeds terugkerende populariteit van memecoins, zou WIF zomaar opnieuw als een raket de lucht in kunnen schieten.

Wat de koers van WIF ook gaat doen, Anycoin Direct heeft een nieuwe actie waarbij nieuwe gebruikers 5 WIF helemaal gratis in ontvangst mogen nemen.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je registreren bij Anycoin Direct, het verificatieproces volledig doorlopen en tenminste één succesvolle order plaatsen.

Claim 5 WIF

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie