Roy van Krieken Roy van Krieken
30/06/2024 21:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2024 18:42

Namaak FLOKI-tokens in omloop: Waarschuwing voor investeerders

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Floki stijgt nóg verder - Duizenden Nederlanders ontvangen al gratis crypto

Foto: Floki koers op Bitvavo.

Floki Inu (FLOKI), een populaire memecoin, heeft zijn gemeenschap gewaarschuwd voor oplichters die namaak tokens verspreiden op de Solana (SOL) en Base blockchains. Deze frauduleuze tokens misleiden investeerders door zich voor te doen als de officiële FLOKI-token en heeft al tot serieuze verliezen onder memecoin-investeerders geleid.

Crypto-schok op EK: tokens van fans crashen 4x harder dan bitcoin
Crypto-schok op EK: tokens van fans crashen 4x harder dan bitcoin

Fraude met namaak FLOKI-tokens

De officiële Floki Inu (FLOKI) token is uitsluitend beschikbaar op de BNB Smart Chain en Ethereum (ETH) netwerken. De gemeenschap wordt dringend verzocht om alleen informatie over tokens te verkrijgen via officiële kanalen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van deze fraude.

Floki Inu heeft de Ethereum-adres “0xcf0c122c6b73ff809c693db761e7baebe62b6a2e” en BNB Smart Chain-adres “0xfb5b838b6cfeedc2873ab27866079ac55363d37e” als de correcte contractadressen en dit is nogmaals met de gemeenschap gedeeld. Hiermee hoopt het project gebruikers te helpen om oplichting te vermijden en de veiligheid van hun investeringen te waarborgen.

Adressen die afwijken van bovenstaande zijn dus zeer waarschijnlijk nep en loop hier met een grote boog omheen als investeerder of handelaar.

Advertentie

Groei van het Floki Inu ecosysteem

Ondanks deze veiligheidsbedreigingen blijft Floki Inu zijn ecosysteem verbeteren en uitbreiden. Een opvallende recente ontwikkeling is de introductie van de FLOKI Name Service op de BNB Chain mainnet. Deze dienst stelt gebruikers in staat om gedecentraliseerde domeinnamen te registreren met de .floki extensie.

En met meer dan 417.400 houders op de BNB Chain blijft Floki Inu groeien. Om deze mijlpaal te vieren, heeft het project een beloningsprogramma gelanceerd, waarmee houders een percentage van de rentebeloningen kunnen claimen. Bovendien onthulde Floki Inu in maart zijn roadmap voor 2024, met tal van op functionaliteit gerichte initiatieven en nieuwe functies in het vooruitzicht.

Een van de meest opvallende aankondigingen is de introductie van gereguleerde digitale bankrekeningen, waarmee gebruikers bankrekeningen kunnen aanmaken en financieren met FLOKI tokens.

Wees gewaarschuwd

De waarschuwing van Floki Inu voor namaak tokens laat het belang van voorzichtigheid in de snel veranderende wereld van cryptocurrencies maar weer eens zien. Gebruikers worden aangemoedigd om alleen vertrouwde bronnen te raadplegen en alert te blijven voor mogelijke oplichting binnen de cryptomarkt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie