Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Mysterieuze crypto whale koopt €77 miljoen aan grote altcoin

Chainlink-LINK
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Mysterieuze crypto whale koopt €77 miljoen aan grote altcoin

Foto: Andrew Sutton/Shutterstock

Als je het woord ‘whale’ hoort, dan denk je vermoedelijk al snel aan grote zwemmende zoogdieren of aan grote bitcoin (BTC) investeerders. Dat komt doordat altcoin-whales veel minder vaak in de aandacht komen. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn, integendeel zelfs. Het blijkt nu dat diepe zakken de afgelopen dagen grote hoeveelheden chainlink (LINK) hebben verplaatst.

Crypto Ontbijt: Markt in angst, grote uitstroom Bitcoin-ETF’s & beurzen & meer
Crypto Ontbijt: Markt in angst, grote uitstroom Bitcoin-ETF's & beurzen & meer

Crypto whale slaat flink chainlink (LINK) in

Dat schrijft blockchain-analysedienst Lookonchain op sociale mediaplatform X. Op Binance zou een handelaar zijn die maar liefst 4,5 miljoen LINK ter waarde van ongeveer 83,6 miljoen dollar heeft aangekocht. Hierna heeft hij 55 nieuwe hardware wallets aangemaakt, en de coins naar deze adressen verplaatst. Elk adres heeft nu tussen de 8.587 en 193.000 LINK ter waarde tussen de 157.000 dollar en 3,5 miljoen dollar, volgens de bijbehorende spreadsheet.

De handelaar begon afgelopen maandag met het versturen van de coins naar deze wallets. Afgezien van LINK-tokens zit er opvallend genoeg niets in de wallets, de eigenaar heeft ze dus speciaal voor deze token aangemaakt. Lookonchain gaat ervan uit dat het slechts één investeerder is, maar dat is nooit met zekerheid te zeggen. Het is in dit geval ook niet duidelijk van wie de wallets zijn, en ook niet wanneer de handelaar precies heeft gekocht.

Advertisement

Chainlink koers opvallend sterk

Toch verklaart deze activiteit misschien waarom de chainlink koers sinds eind vorige maand met zo’n 41% is gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Die periode was voor de meeste cryptocurrencies het moment van een significante bodem, maar LINK is sindsdien veel harder gestegen dan veel andere coins en zelfs meer dan veel altcoins. Zelfs op een dag dat de rest van de markt het zwaar had steeg LINK met 5%.

Ook valt op dat de koers vrij sterk is als je wat verder uitzoomt. Veel altcoins hebben nog een lange weg te gaan voordat ze bij hun all-time high in de buurt komen, maar voor chainlink is deze nog ‘maar’ 190% van de huidige koers verwijderd.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie