Simon Bosch Simon Bosch
22/06/2024 18:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2024 17:30

Miljoenen aan crypto worden weggegeven door succesvol project

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Un crypto proyecto exitoso regalará millones en criptomonedas

Foto: De Visu/Shutterstock

Begin dit jaar hoorde je steeds vaker over een relatief nieuw protocol genaamd EigenLayer. Dit is geen blockchain, maar een dienst die bovenop Ethereum (ETH) gebouwd is en je in staat stelt om tokens meerdere keren te staken. Inmiddels is dit platform begonnen met een soort airdrops. Nu kun je de tweede airdrop claimen.

Politieke crypto’s veranderen in bloedbad na debat Trump en Biden
Politieke crypto's veranderen in bloedbad na debat Trump en Biden

Tweede airdrop van EigenLayer is onderweg

Dat claimt The Block, alhoewel er geen documentatie van EigenLayer zelf is die dit bevestigt. De eerste airdrop vond zijn basis in een snapshot op 15 maart 2024. De claimperiode van 120 dagen begon op 10 mei, en eindigt dus op 7 september. De verschillende op EigenLayer gebouwde liquid staking protocols of LRT’s zullen de waarde in hun eigen token uitkeren, uiteraard mits je vóór de snapshot op 15 maart voldeed aan de vereisten.

De tweede ‘stakedrop’, zoals EigenLayer het noemt, is voor de investeerders die hun ETH al hadden ge-restaked vóór de snapshot. De claimperiode loopt tot en met 7 september 2024.

Daarnaast heeft EigenLayer aangekondigd dat walleteigenaren die voldoen aan de voorwaarden voor de fase 2-airdrop een bonus van 100 EIGEN-tokens krijgen. In totaal zal The Eigen Foundation zo bijna 113 miljoen EIGEN-tokens distribueren.

Oorspronkelijk had EigenLayer ironisch genoeg geen ‘eigen’ token. Het was namelijk vooral bedoeld om ETH opnieuw te kunnen staken. Maar in mei kwamen de ontwikkelaars alsnog met de EIGEN-token. Het dreigde in april namelijk te kampen met een tekort aan liquiditeit. Het uitgeven van een token was één van de oplossingen.

De tweede fase is nog steeds onderdeel van het eerste ‘seizoen’. In dit eerste seizoen zal The Eigen Foundation 5% van alle tokens die het in bezit heeft distribueren. Details over het tweede seizoen zullen in de komende weken worden gedeeld. Volgens The Block zal dan opnieuw 5% van de tokens worden uitgegeven.

Advertentie

EigenLayer groeit hard

EigenLayer bestaat pas sinds juni van 2023, maar het beheert volgens DefiLlama nu al ruim 18 miljard dollar aan ETH. Eind vorig jaar was dit nog een luttele 400 miljoen dollar, maar sindsdien is dit bedrag rap toegenomen. Met name in februari groeide het protocol gigantisch. Sindsdien hoor je regelmatig terug over het protocol in het Ethereum nieuws.

Het jonge protocol is tegelijkertijd vrij controversieel. In feite is het protocol gemaakt voor het verkrijgen van hefboom op de ETH die je gebruikt voor staking, waardoor er flink wat risico in het protocol verscholen zit.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie