Foto: De Visu/Shutterstock
Begin dit jaar hoorde je steeds vaker over een relatief nieuw protocol genaamd EigenLayer. Dit is geen blockchain, maar een dienst die bovenop Ethereum (ETH) gebouwd is en je in staat stelt om tokens meerdere keren te staken. Inmiddels is dit platform begonnen met een soort airdrops. Nu kun je de tweede airdrop claimen.
Tweede airdrop van EigenLayer is onderweg
Dat claimt The Block, alhoewel er geen documentatie van EigenLayer zelf is die dit bevestigt. De eerste airdrop vond zijn basis in een snapshot op 15 maart 2024. De claimperiode van 120 dagen begon op 10 mei, en eindigt dus op 7 september. De verschillende op EigenLayer gebouwde liquid staking protocols of LRT’s zullen de waarde in hun eigen token uitkeren, uiteraard mits je vóór de snapshot op 15 maart voldeed aan de vereisten.
De tweede ‘stakedrop’, zoals EigenLayer het noemt, is voor de investeerders die hun ETH al hadden ge-restaked vóór de snapshot. De claimperiode loopt tot en met 7 september 2024.
Daarnaast heeft EigenLayer aangekondigd dat walleteigenaren die voldoen aan de voorwaarden voor de fase 2-airdrop een bonus van 100 EIGEN-tokens krijgen. In totaal zal The Eigen Foundation zo bijna 113 miljoen EIGEN-tokens distribueren.
Oorspronkelijk had EigenLayer ironisch genoeg geen ‘eigen’ token. Het was namelijk vooral bedoeld om ETH opnieuw te kunnen staken. Maar in mei kwamen de ontwikkelaars alsnog met de EIGEN-token. Het dreigde in april namelijk te kampen met een tekort aan liquiditeit. Het uitgeven van een token was één van de oplossingen.
De tweede fase is nog steeds onderdeel van het eerste ‘seizoen’. In dit eerste seizoen zal The Eigen Foundation 5% van alle tokens die het in bezit heeft distribueren. Details over het tweede seizoen zullen in de komende weken worden gedeeld. Volgens The Block zal dan opnieuw 5% van de tokens worden uitgegeven.
EigenLayer groeit hard
EigenLayer bestaat pas sinds juni van 2023, maar het beheert volgens DefiLlama nu al ruim 18 miljard dollar aan ETH. Eind vorig jaar was dit nog een luttele 400 miljoen dollar, maar sindsdien is dit bedrag rap toegenomen. Met name in februari groeide het protocol gigantisch. Sindsdien hoor je regelmatig terug over het protocol in het Ethereum nieuws.
Het jonge protocol is tegelijkertijd vrij controversieel. In feite is het protocol gemaakt voor het verkrijgen van hefboom op de ETH die je gebruikt voor staking, waardoor er flink wat risico in het protocol verscholen zit.