Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

‘Memecoin van het verzet’ stijgt 140% na arrestatie Telegram-baas

Cryptomunt REDO is met 140% gestegen na de arrestatie van Durov.

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Memecoin van het verzet' stijgt 140% na arrestatie Telegram-baas

Foto: Jose Mario Bertero/Shutterstock

Afgelopen zaterdag werd de directeur van berichtendienst Telegram, Pavel Durov, gearresteerd. Kort hierna ontstond er veel ophef op sociale media en binnen de crypto community. Hoewel Durov nog steeds in hechtenis zit, is het nog niet helemaal duidelijk waarom de Franse autoriteiten hem hebben aangehouden.

Wel zijn er geruchten dat het te maken zou hebben met het gebrek aan toezicht en controle op de gesprekken, die worden gevoerd met de dienst. Sinds de arrestatie ontstaan er, op allerlei manieren, steeds meer steunbetuigingen. Zo ook bij de ontwikkelaars van Toncoin (TON), de cryptomunt van Telegram. 

Worldcoin wil even groot worden als Facebook, zegt CEO
Worldcoin wil even groot worden als Facebook, zegt CEO

Memecoin REDO stijgt in korte tijd met 140%

De cryptocurrency Resistance Dog (REDO) is op dit moment de grootste memecoin op de blockchain van Toncoin. De ontwikkelaars van Ton maakten op maandag de keuze om het logo van Ton aan te passen naar het logo van REDO. Hun keuze deelden zij via de officiële kanalen van Ton:

“Ter ondersteuning van DigitalResistance, passen we het logo van Toncoin en de profielfoto’s op de TON Community kanalen aan naar het wereldwijde symbool van de Digital Resistance, de Resistance Dog.”

Het idee achter de wijziging is dus om te laten zien, dat zij zich ook achter de zogenaamde “Digital Resistance” scharen. Het zwart-witte logo is inmiddels te zien op verschillende communicatiekanalen van Ton. De keuze voor de wijziging werd gemaakt, nadat bekend werd dat Durov op een vliegveld nabij Parijs was gearresteerd. De hoogste baas van Telegram is namelijk een belangrijk persoon binnen de Ton blockchain.

Als gevolg van de mededeling liet de koers van REDO een plotselinge en scherpe stijging zien. Zo steeg de prijs in minder dan een dag met 140%. De prijs per munt startte op 0,35 dollar en wordt na de piek inmiddels verhandeld voor zo’n 0,63 dollar per stuk. Het totale marktkapitaal van de munt is ook gestegen naar 65 miljoen dollar.

Advertisement

Politiek steekspel aan de gang? Macron zegt van niet

De Franse autoriteiten hebben de aanhouding van Durov inmiddels verlengd voor verder onderzoek. Volgens de Franse president Emmanuel Macron heeft de arrestatie geen politieke lading. De Fransen zouden de vrijheid van meningsuiting volgens hem, juist heel hoog in het vaandel hebben staan.

Ondertussen heeft de Russische ambassade in het land juist vraagtekens bij de arrestatie en probeert het al langere tijd in contact te komen met de plaatselijke autoriteiten. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Arabische Emiraten, 

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie