Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Memecoin pepe haalt grote altcoins in, maar riskeert giga-crash

Polygon-MATIC Litecoin-LTC Uniswap-UNI Pepe-PEPE more-coins-icon
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Memecoin pepe haalt grote altcoins in, maar riskeert giga-crash

Foto: HUIYT/Shutterstock

Veel altcoins hebben het de afgelopen paar dagen wat moeilijk. Tegelijkertijd is de memecoin pepe (PEPE) al meer dan een maand opvallend sterk. Op dinsdag heeft de token een nieuwe mijlpaal bereikt, maar er dreigt ook een gigantische crash.

Toncoin netwerk crasht opnieuw: memecoin zorgt voor chaos
Toncoin netwerk crasht opnieuw: memecoin zorgt voor chaos

Pepe haalt mijlpaal

De meeste altcoins wachten op ‘altseason’; het moment waarop niet bitcoin het merendeel van de aandacht vangt, maar altcoins. Van veel altcoins zijn de koersen de afgelopen maand hooguit zijwaarts gegaan of zelfs gedaald, maar niet die van pepe. Sinds de bodem van halverwege april is de memecoin met ruim 300% gestegen, waardoor de koers met een flinke afstand op een record staat.

De totale marktwaarde van PEPE ligt nu op maar liefst 6,7 miljard Amerikaanse dollar. Dit is zelfs meer waard dan uniswap (UNI) en litecoin (LTC), die genoegen moeten nemen met respectievelijk 6,5 miljard dollar en 6,2 miljard dollar. Daardoor heeft de coin de tweeëntwintigste plaats in de algemene crypto-ranglijst veroverd.

De koers is met name de afgelopen week hard gegroeid – met ruim 80% om precies te zijn. Dit was nadat bekend werd dat de interesse in memecoins op het moment gigantisch is. Vlak hierna was pepe één van de bestemmingen van ontcijferaars van een soort raadsel.

Advertisement

Gaat PEPE crashen?

Vlak boven pepe staat polygon (MATIC), waarvan alle tokens bij elkaar nu 7,2 miljard dollar waard zijn. Of de populaire memecoin de komende tijd MATIC in zal halen is nog maar de vraag, want de markt lijkt erg verdeeld te zijn over de richting van de koers.

Cointelegraph wijst naar on-chain gegevens van Santiment, waaruit blijkt dat er steeds minder coins in handen zijn van investeerders met meer dan 1 miljard tokens. Dat suggereert dat de grootste investeerders hun coins naar exchanges versturen, mogelijk om te verkopen.

Tegelijkertijd is er op maandag een enorme hoeveelheid PEPE van de crypto exchange OKX verstuurd naar twee nieuw aangemaakte walletadressen. Dat blijkt uit door Lookonchain verzamelde blockchain-data. Maar één van de volgers van Lookonchain verklaarde hierop dat de koers op een enorm sterke resistance-lijn staat, wat suggereert dat de koers inderdaad juist op het punt staat om hard te dalen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie