Roy van Krieken Roy van Krieken
30/05/2024 15:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2024 14:22

Memecoin die met ChatGPT is geschreven tikt $638 miljoen aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AI-crypto hebben enorme investeringen nodig in strijd met concurrenten

Foto: Tada Images/Shutterstock

Memecoins zijn de laatste tijd in trek. Het is onder andere te zien bij de forse stijgingen van Pepe (PEPE) en Floki (FLOKI). Een meme project viel ook op en heeft wel een heel opmerkelijk verhaal. De digitale munt Turbo (TURBO) werd een jaar geleden gecreëerd door Rhett Manking en gebruikte daarbij de hulp van ChatGPT. Vervolgens werd het miljoenen waard.

Op de site van de meme coin is te lezen dat de gebruiker Rhett Mankind begon met een initiële investering van $69. In april 2023 kwam de token tot leven. Hij gebruikte daarbij creatieve prompts om ChatGPT instructies te geven om de token te maken.

Manking documenteerde vervolgens het proces van het maken van de mem ecoin en deelde dit op social media. Via polls werd het publiek meegenomen in het proces en konden ze gezamenlijk de naam en mascotte kiezen.

Tussen de top 150 crypto’s

Het duurde niet lang voordat Turbo veel waard werd. Op 28 mei steeg de prijs van de digitale munt naar een nieuwe all-time high (ATH). Op het moment van schrijven noteert het een marktkapitalisatie van $638 miljoen en bevindt zich tussen de 150 grootste crypto’s.

Rhett beschreef het succes van Turbo aan het gedecentraliseerde proces dat eraan voorafging. Hij merkte op dat de populariteit hierdoor explodeerde omdat iedereen betrokken raakte en kon helpen met het implementeren van ideeën.

De keerzijde van meme coins

Niet elke meme coin is een succesverhaal. Een voorbeeld waar het slecht afliep is Normie (NORMIE), een veelbelovende meme project op het Base netwerk van de crypto exchange Coinbase.

De digitale munt werd afgelopen weekend getroffen door een ernstige exploitatie, waardoor de waarde in korte tijd met 99% daalde. De marktkapitalisatie daalde daarmee van $42 miljoen, naar slechts $200.000.

De aanval werd uitgevoerd door een hacker via een zogenaamde flash loan-kwetsbaarheid in het contract van de token. Dit is een beveiligingslek waarbij een aanvaller een niet-geverifieerde, direct terug te betalen lening gebruikt om de markt te manipuleren en winst te behalen voordat de lening binnen dezelfde transactie wordt terugbetaald.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie