Floris Florussen Floris Florussen
2 min. leestijd

Memecoin chaos: Kamala Harris crypto explodeert 500% na Biden nieuws

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Memecoin chaos: Kamala Harris crypto explodeert 500% na Biden nieuws

Foto: Sheila Fitzgerald/Shutterstock

Joe Bidens recente aankondiging dat hij zich terugtrekt uit de presidentsverkiezingen van 2024 heeft aanzienlijke schommelingen veroorzaakt in de wereld van memecoins.

De Jeo Boden (BODEN) memecoin, een parodie op de president, zag zijn waarde met maar liefst 44% dalen na het nieuws. Aan de andere kant zag de memecoin gerelateerd aan Kamala Harris (KAMA) een 133% stijging in enkele uren.

Crypto Ontbijt: Markt in angst, grote uitstroom Bitcoin-ETF’s & beurzen & meer
Crypto Ontbijt: Markt in angst, grote uitstroom Bitcoin-ETF's & beurzen & meer

Joe Biden memecoin zakt met 62%

Het terugtrekken van Biden had direct invloed op de cryptomarkt, met name op de Biden-geïnspireerde memecoins. De Jeo Boden token, een populaire memecoin op het Solana-netwerk, beleefde een scherpe daling in waarde. De daling betrof maar liefst 62% in een tijdsbestek van 2 uur. Deze token had eerder dit jaar een piek bereikt van $250 miljoen in marktkapitalisatie.

De memecoins gelinkt aan de familieleden van Joe Biden werden nog harder getroffen, waaronder de Jill Boden token (JILLBODEN), die met 68,5% kelderde op het nieuws, en Hunter Biden’s Laptop (LAPTOP), die met 62% daalde. Na deze daling zijn beide memecoins onder de $100.000 marktkapitalisatie gezakt.

Advertisement

Kamala Harris neemt het stokje over

Interessant genoeg, te midden van de turbulentie rondom de Biden-memecoins, zag de memecoin geïnspireerd door vicepresident Kamala Harris een tegenovergestelde beweging. De Kamala Harris-memecoin bereikte een recordhoogte van 2,4 cent, nadat Biden zijn verkiezingscampagne staakte.

Met een marktkapitalisatie van $24 miljoen is KAMA nu bijna vier keer zo groot als de door Biden geïnspireerde coin BODEN. Vicepresident Harris heeft nog geen duidelijke standpunten ingenomen over crypto.

Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden

Trump memecoins de volgende?

Memecoins gebaseerd op Donald Trump maakten ook even een flinke stijging begin deze week, maar kleuren vandaag juist rood. Daarentegen maken de Biden memecoins juist weer een sterke herstel. De KAMA memecoin staat inmiddels 550% in het groen ten opzichte van een week geleden.

De kans lijkt groot dat dit soort politiek-getinte memecoins, ook wel PolitFi genoemd, nog zeer volatiel zullen gedragen in aanloop naar de presidentiële verkiezingen in de VS.

In een eerder artikel schreven we al dat Donald Trump aanwezig zal zijn bij de jaarlijkse Bitcoin (BTC) Conference die dit jaar gehouden wordt in Nashville, Tennesee. De oud-president zal daar een speech houden. Dit zal de memecoins rondom Trump hoogstwaarschijnlijk doen bewegen. Op de laatste dag van de conferentie, die plaatsvindt van 25 tot 27 juli, zal Trump gedurende 30 minuten spreken om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie