Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
3 min. leestijd

Meme crypto stijgen ongekend hard – één steeg dit jaar zelfs al 12882%

Memecoins hebben recent enorme stijgingen gezien, tot wel 12882%

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Meme crypto stijgen ongekend hard - één steeg dit jaar zelfs al 12882%

Maurice NORBERT/Shutterstock

Memecoins zijn sinds de rage in 2021 enorm in populariteit gegroeid. Af en toe duikt er weer een nieuwe op die enorme groei ziet en het lijkt erop dat dit het laatste kwartaal van dit jaar ook weer het geval gaat zijn. Memecoins hebben de afgelopen maand uitstekende prestaties gezien, waarbij één memecoin recent een aanzienlijke stijging van 12882 procent heeft gezien.

En memecoins daar weten ze bij het Nederlandse BLOX wel raad mee. Lezers van Crypto Insiders krijgen exclusief gratis crypto naar keuze bij BLOX. Wat kies jij? 700.000 SHIB of 1 miljoen PEPE? Gebruik code ‘INSIDERS’ om je gratis crypto te claimen.

Solana neemt het stokje over van Ethereum

Een bijzonder feit op de memecoin markt is dat Solana (SOL) het stokje heeft overgenomen van Ethereum. Oorspronkelijk werd Ethereum (ETH) gezien als de thuisbasis van memecoins, maar deze titel is inmiddels verschoven naar Solana.

Een ander leuk patroon op de memecoin markt is dat tokens die geïnspireerd zijn door honden en katten het enorm goed doen. Zo heeft Popcat (POPCAT), een memecoin met een kattenthema, het beste van de markt gepresteerd.

De memecoin heeft dit jaar een duizelingwekkende stijging van 12.882 procent gezien. Hiermee is het de laatste nieuwkomer in de memecoinclub met een marktkapitalisatie van $1 miljard, waarna de marktkapitalisatie weer is gedaald naar net onder de $1 miljard.

Ook Dogwifhat, een memecoin met een hondenthema, staat op de lijst als derde. Dit is te danken aan een stijging van 1.108 procent sinds het begin van 2024. De token heeft haar marktkapitalisatie van $2 miljard bijna weer teruggewonnen.

Uit gegevens van CoinGecko blijkt dat de totale marktkapitalisatie van Solana memecoins bijna de $8 miljard heeft bereikt.

Tegenvallende prestaties van Ethereum

Ethereum was de thuisbasis van de eerste golf van memecoins, maar de memecoins op de blockchain presteerden een beetje tegenvallend. Zo stond Pepe, een memecoin met een kikkerthema, voorop met een stijging van 521%.

Hierna komt Floki (FLOKI), een memecoin met een hondenthema, die aanvankelijk gelanceerd werd op Ethereum als ERC-20 token, maar later ook beschikbaar was op BNB Chain, steeg tot nu toe met 292%.

De grote memecoins op Ethereum, waaronder shiba inu (SHIB) en dogecoin (DOGE), zagen een kleine stijging van respectievelijk 45% en 23%. Dogecoin heeft overigens haar eigen blockchain, die is afgeleid van Litecoin.

Op het moment van schrijven is de memecoin markt bijna $48 miljard waard, volgens gegevens van CoinGecko, waarbij Dogecoin de markt domineert met 33% van de marktkapitalisatie. Hieronder vind je een schema met de grootste stijgers op de Solana en Ethereum blockchain:

Blockchain Cryptocurrency Stijgingen Huidige prijs
Solana blockchain Popcat (POPCAT) 12882.01% $1,0131
Solana blockchain dogwifhat (WIF) 1108.91% $1,9754
Solana blockchain Bonk (BONK) 44.90% $0,000018901
Ethereum blockchain Pepe (PEPE) 521.07% $0,00000843
Ethereum blockchain Floki (FLOKI) 292.63% $0,0001403
Ethereum blockchain Shiba Inu (SHIB) 45.03% $0,000015189

In eerder cryptonieuws lieten we weten hoe het volume van memecoins op Solana enorm afnam, maar dit is inmiddels weer gestegen.

Memecoins lijken ook 2024 goed af te gaan sluiten

Waar veel trends in crypto-land lijken te komen en gaan, blijven memecoins toch keer op keer verbazen met indrukwekkende resultaten.

SHIB, PEPE en WIF zijn hier goede voorbeelden van in 2024 en hebben cyclus al enkele indrukwekkende rally’s doorgemaakt, wat hoop geeft op een nieuwe, spectaculaire bullmarkt zoals in 2021. Hoewel er geen garanties zijn, biedt het unieke welkomstcadeau van BLOX je de kans om in ieder geval niet achter te blijven. Meld je nu aan, gebruik de vouchercode INSIDERS, en claim direct 10 euro gratis crypto waarmee je SHIB, PEPE of een van de vele andere cryptomunten kunt kopen.

Pak 10 euro gratis

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Terra-oprichter boekt grote overwinning, ontwijkt Amerikaanse cel
€40 miljard crypto-drama ten einde: Terraform Labs sluit deuren
Bitvavo en Binance voegen splinternieuwe poezen-crypto toe; nieuwe SHIBA?
Bitvavo en Binance voegen splinternieuwe poezen-crypto toe; nieuwe SHIBA?
Advertentie