Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Meme crypto stelen de show: DOGE, SHIB, PEPE en meer stijgen keihard

Stijgende liquiditeit en sentiment drijven prijzen van memecoins

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB Pepe-PEPE more-coins-icon
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Meme crypto stelen de show: DOGE, SHIB, PEPE en meer stijgen keihard

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Het is een goede week voor memecoins. De meeste memecoins staan in het groen met aanzienlijke stijgingen op de wekelijkse en dagelijkse grafieken. De uitschieters in dit verhaal zijn dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB) en pepe (PEPE).

Bitcoin- en cryptofondsen zien instroom van €300 miljoen door renteverlaging
Bitcoin- en cryptofondsen zien instroom van €300 miljoen door renteverlaging

Memecoins stijgen enorm

Volgens gegevens van CoinGecko stijgen memecoins over de hele linie. De drie grootste memecoins, dogecoin, shiba inu en pepe hebben respectievelijke stijgingen van 9 procent, 15,1 procent en 17 procent gemaakt op de dagelijkse grafiek.

Naast de eerdergenoemde memecoins, tonen ook bonk (BONK), floki (FLOKI), brett (BRETT) en dogwifhat (WIF) stijgingen van respectievelijk 14,9 procent, 14,3 procent, 11,1 procent en 8,9 procent.

Ook op de wekelijkse grafiek zijn aanzienlijke stijgingen te zien. Deze aanzienlijke stijging van memecoins is hoogstwaarschijnlijk te danken aan de stijgende liquiditeit op de cryptomarkt. Volgens CoinGecko is de totale marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur met 17,3 procent gestegen naar $55,3 miljard.

Ook het 24-uurs handelsvolume heeft een aanzienlijke stijging gezien naar iets meer dan $13,9 miljard. Deze factoren bepalen hoe makkelijk een token gekocht of verkocht kan worden. Doorgaans houdt dit de prijs vrij stabiel, wat een belangrijke ondersteuning biedt voor een token om te stijgen en mogelijke weerstandsniveaus te doorbreken.

Advertentie

Bullish sentiment op de cryptomarkt

De bredere cryptomarkt ziet ook een aanzienlijke stijging in het sentiment. Uit gegevens van de Crypto Fear and Greed Index blijkt dat het sentiment sinds gisteren van neutraal naar bullish is gegaan met een stijging van 50 naar 61. Hiermee staat de index op ‘Greed’ wat doorgaans als een bullish sentiment gezien kan worden.

Dit wordt weerspiegeld door stijgingen over de bredere cryptomarkt, waarbij de grootste cryptocurrencies wat betreft marktkapitalisatie in het groen staan, volgens gegevens van CoinGecko.

AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple

Macro-economische factoren voor de groei

Ook macro-economische factoren hebben een aanzienlijke invloed op de groei van memecoins. Vooral het verlagen van de rente in de Verenigde Staten heeft een aanzienlijke invloed gehad op de cryptomarkt, waarbij investeerders hernieuwd vertrouwen krijgen om rendement te zoeken bij risicovollere activa, zoals cryptocurrencies.

In eerder cryptonieuws lieten we al weten hoe bitcoin (BTC) in combinatie met de grootste memecoins aanzienlijke stijgingen zagen. Het lijkt erop dat het einde van deze stijgingen nog niet in zicht is, waarbij de tokens nog verdere stijgingen kunnen doorgaan als het marktsentiment het toelaat.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Terra-oprichter boekt grote overwinning, ontwijkt Amerikaanse cel
€40 miljard crypto-drama ten einde: Terraform Labs sluit deuren
Advertentie