Kevin Schijven Kevin Schijven
3 min. leestijd

MATIC koers crasht hard, team ontkent betrokkenheid

MATIC koers crasht hard, team ontkent betrokkenheid

De koers van Matic (MATIC), de op Ethereum-gebaseerde cryptocurrency van betalingsnetwerk Matic Network, zag eind november een groei van maar liefst 200% in twee weken tijd. Echter crashte de koers op 9 december en al de winst die het geboekt had ging in een keer verloren.
Het Matic team werd vervolgens beschuldigd van marktmanipulatie door de community, maar medeoprichter en COO van Matic, Sandeep Nailwal, ontkent dat hij en het Matic team hierachter zaten.


In een blogpost, gepubliceerd op 10 december, beschrijft het team wat er volgens hen gebeurd is. Samuel JJ Gosling, oprichter van Validity Crypto, deed melding op Twitter dat er een enorme hoeveelheid Matic naar cryptocurrency-exchange Binance was overgezet om te liquideren. Dat bleek achteraf niet te kloppen. Het aantal was niet alleen veel kleiner, het was ook niet bedoeld voor liquidatie.
Toch was de fear, doubt & uncertainty (FUD) al gecreëerd, wat wellicht voor paniek heeft gezorgd waardoor handelaren massaal hun Matic tokens verkochten. Gosling heeft zich inmiddels meerdere malen verontschuldigd.
Het Matic team hield ook een ask me anything (AMA) sessie op YouTube om vragen over het voorval te beantwoorden. Naast het bovenstaande FUD-verhaal wordt er ook gespeculeerd dat bepaalde whales grote hoeveelheden Matic tokens gedumpt hadden. Zo zei Nailwal:

Wat wij denken is dat na de sterke stijging, deze mensen dachten dat dit een ideaal project zou zijn om short op te gaan. Ik denk dat de timing van deze manipulatieve shorts expres is gekozen op een moment dat ons hele team sliep, omdat het nacht was in India. Het lijkt een gecoördineerde aanval te zijn geweest.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, bevestigt dat verhaal op Twitter:

Ons team is nog steeds de data aan het onderzoeken, maar het is al duidelijk dat het MATIC team er niets mee te maken heeft. Een aantal grote handelaren raakte in paniek en veroorzaakte een cyclus. Het wordt een moeilijke beslissing over hoeveel een exchange zich met de handel van mensen mag bemoeien.

Toch wordt er ook gespeculeerd dat een correctie sowieso imminent was na de snelle stijging van de koers. Nailwal zegt dat ze niets aan de huidige situatie kunnen doen, maar dat het Matic project zal blijven groeien waardoor de kans op herhaling kleiner zal worden.
Matic was begin dit jaar nog een van de eerste projecten die een succesvolle inital exchange offering (IEO) op het Launchpad platform van Binance hield.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Bitcoin nog nooit zo sterk, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws
Bitcoin-miner MARA voorspelt mogelijke AI-bubbel: ‘Geschiedenis herhaalt zich’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Dogecoin ontploft door Musk, XRP rechtszaak nieuws en meer
Crypto Ontbijt: Dogecoin ontploft door Musk, XRP rechtszaak nieuws en meer
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Dit zijn drie redenen waarom het altcoin seizoen nu kan beginnen
Dit zijn drie redenen waarom het altcoin seizoen nu kan beginnen
Advertentie