Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Man verliest €7 miljoen in crypto na stomme fout, ‘99% is verdampt’

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Man verliest €7 miljoen in crypto na stomme fout, '98% is verdampt'

Foto: Andrew Leyden/Shutterstock

Een memecoin, cryptomunten die vaak ontstaan uit internetgrappen of virale trends, heeft geleid tot aanzienlijke verliezen voor één belegger. Volgens recente berichtgeving heeft een trader die handelde in jeo boden (BODEN) maar liefst 8 miljoen dollar, ongeveer 7,3 miljoen euro, verloren in de chaos van de memecoin-markt.

Bitcoin- en cryptofondsen zien deze week $305 miljoen vertrekken
Bitcoin- en cryptofondsen zien deze week $305 miljoen vertrekken

Biden exit laat memecoins 60 procent dalen

De zittende president Joe Biden trok zich onlangs terug uit de presidentsverkiezingen voor de Verenigde Staten op 5 november dit jaar. Dat heeft geresulteerd in een daling van de memecoins omtrent Biden. Met maar liefst 60 procent staan de coins in het rood. En dat heeft één handelaar geweten.

Memecoins zijn cryptocurrencies die meestal geen fundamentele waarde hebben, maar in plaats daarvan profiteren van hun populariteit op sociale media en forums. Bekende voorbeelden zijn dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB).

Een handelaar heeft op zijn zachts gezegd niet geprofiteerd van de daling. Hij verloor ruim 8 miljoen dollar aan crypto door te handelen in Biden-memecoins. Hij verkocht zijn jupiter (JUP) tokens om de memecoin boden in te slaan. Dit deed hij echter niet op het juiste moment.

Op de top slaat hij miljoenen tokens in, dat laat cryptohandelaar Toby weten in een post op X (voorheen Twitter). Er ging meer dan 99 procent verloren, bijna alles dus.

“Deze handelaar TWAP’d (tijd gewogen gemiddelde prijs) uit $8 miljoen aan JUP voor BODEN op de top van Boden. Hij verkocht toen voor $12,5 duizend (0,5 procent van het totaal) maar hield de rest tot nu, waar hij bijna 98 procent van verloren heeft.”

Advertisement

Handelaar eindigt met crypto miljoenenverlies

Na meerdere transacties heeft de handelaar in kwestie een klein bedrag van 85.000 dollar overgehouden. Uit de overblijfselen van de wallet is te zien dat het overgrote deel (81 procent) bestaat uit boden-tokens. Een minder groot deel van 14 procent bestaat uit de stablecoin van het bedrijf Circle, namelijk USD coin (USDC). Tot slot is 3,7 procent overige Solana-tokens.

Toch had de trader ook significante winsten kunnen behalen met zijn memecoin-handel. Op de piek in april stond zijn totale cryptorekening op 10,8 miljoen dollar. Dit totaal zakte terug tot een bedrag van 219.000 dollar, blijkt uit gegevens van CoinStats.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie