Tijmen Klemann Tijmen Klemann
2 min. leestijd

MAGA Trump-coin pumpt weer voor Bitcoin conferentie

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Radar: Memecoin stijgt +400% terwijl bitcoin op blok stuit

Foto: Summit Art Creations/Shutterstock

Over drie dagen is het zo ver, dan staat van 25 juli tot en met 27 juli een historische bitcoin (BTC) conferentie in Nashville op het programma. Met onder andere sprekers als Michael Saylor, de oprichter van Microstrategy en voormalig president Trump beloofd dit een interessante conferentie te worden.

Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair

MAGA Trump meme coin

Op 13 juli werd in Butler, een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Pennsylvania, een moordaanslag gepleegd op Donald Trump. De voormalig president van de Verenigde Staten overleefde de aanslag ternauwernood. Direct na de aanslag steeg de toonaangevende meme coin MAGA (TRUMP) met 80% van $6,30 naar $11,50. Deze koers hield echter niet lang stand, vier dagen later stond de koers van MAGA (TRUMP) weer op dezelfde hoogte als voor de moordaanslag. De koersdaling naar dit niveau geeft aan dat het slechts ging om speculatie, in plaats van een stijging op basis van fundamentele veranderingen.

Omgekeerd ‘Head & Shoulders’ patroon

Op de 4-uurs chart maakt de meme coin een interessant patroon. Een zogeheten omgekeerde ‘head & shoulders’ patroon. Dit patroon kenmerkt zich door drie bulten, waarbij de middelste bult (hoofd) lager piekt dan de twee buitenste bulten (schouders). Het eerste weerstandspunt waar MAGA mee te maken zal krijgen ligt op $9,50.

Voormalig president Trump positief over crypto

Dit weerstandsniveau wordt mogelijk tegen eind juli bereikt, mogelijk tegelijk met de bitcoin conferentie waar onder andere Donald Trump zal spreken. Door de grote belangstelling van deze conferentie kan de koers van MAGA zich mogelijk opmaken voor een stijging van 200% richting de $20. Ook de aanstaande presidentsverkiezingen kunnen ervoor zorgen dat de koers van MAGA flink kan stijgen. Voormalig president Trump heeft zich positief uitgesproken over crypto, wat zorgt voor veel optimisme onder investeerders.

Renteverlaging

Naast deze conferentie die over drie dagen van start gaat, is de verlaging van de rente door de Amerikaanse Federal Reserve (FED) een belangrijke gebeurtenis. Een renteverlaging is vaak erg ‘bullish’ voor de cryptomarkt. Mogelijk zal de FED in september een eerste renteverlaging laten plaatsvinden. Dit kan de prijs van MAGA een extra zetje in de rug geven naar nieuwe hoogtes.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie