Foto: Michal Zduniak/Shutterstock
LUNA classic (LUNC) was de afgelopen week dé grote hype in het altcoin nieuws. Maar deze week was het de beurt aan terra (LUNA) zelf. De altcoin steeg deze week in korte tijd met bijna 300% in waarde en het is onduidelijk waar deze plotselinge stijging vandaan kwam.
LUNA koers stijgt 300% in waarde
De gekte rondom LUNC zal je vast en zeker niet ontgaan zijn. De cryptocurrency van het oude Terra netwerk, Terra Classic genaamd, steeg de afgelopen week met ruim 700% in waarde. De gekte leek vooral voort te vloeien uit een aantal ontwikkelingen op het netwerk, waaronder een burn mechanisme dat de voorraad van LUNC flink moet laten krimpen.
LUNA, de cryptocurrency van het nieuwe Terra-netwerk, bleef echter achter. Tot deze week dan tenminste. Op 9 september begon LUNA plotseling te stijgen. Deze stijging werd ingezet toen de crypto een waarde had van net iets minder dan $1,89 en vond een piek bij $7,66. Dat markeert een stijging van bijna 300% op basis van de koers op crypto exchange Binance, en dat in enkele uren tijd!
Op het moment van schrijven is de koers echter weer iets gecorrigeerd. Alsnog staat LUNA dik 200% in de plus ten opzichte van het moment dat de stijging werd ingezet. Het is een opvallende stijging omdat er op het Terra-netwerk geen grote ontwikkelingen bekend zijn gemaakt zoals bij Terra Classic wel het geval was.
Wat was de reden dat terra (LUNA) zo hard steeg?
Een aantal dingen vallen op aan de ontploffing. Ten eerste nam het handelsvolume extreem hard toe. Dat ging gepaard met een extreme piek in social mentions, wat betekent dat er op social media opeens heel veel over LUNA gepraat werd.
Een grote kettingreactie van, aangestoken door een sterk gevoel van fear of missing out (FOMO) deed de prijs vervolgens ontploffen, is de aanname. Maar er is ook nog een andere mogelijkheid.
Een onderzoeker van The Block haalt ook de recente stijging van cosmos (ATOM) aan als mogelijke oorzaak. Die altcoin, waarvan je hier een gratis Premium analyse kan lezen, steeg deze week hard. En omdat Terra bovenop Cosmos is gebouwd kan deze stijging ook bij LUNA voor een stijging hebben gezorgd.