Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart

PostNL lanceert vandaag de nieuwste NFT-cryptopostzegel

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Gemenacom/Shutterstock

Vandaag is het zover: PostNL lanceert de verkoop van de langverwachte derde Nederlandse crypto stamp. Deze unieke postzegel met een zeer beperkte oplage, en die zowel fysiek als digitaal bestaat, is vanaf nu verkrijgbaar en is opnieuw een mooie stap voor PostNL in de wereld van crypto. De nieuwe crypto stamp is een must-have voor zowel verzamelaars als handelaren. De cryptopostzegel is eenvoudig te bestellen met iDEAL en wordt, samen met de digitale NFT-tweeling, gewoon bij je thuisbezorgd—een primeur in het digitale landschap van crypto.

Unieke combinatie van fysiek en digitaal

De nieuwe crypto stamp van PostNL biedt een bijzondere combinatie van een fysieke postzegel en een digitale NFT. Na aankoop ontvang je de postzegel thuis, terwijl de digitale versie als NFT wordt opgeslagen op de blockchain. Dat betekent dat je de NFT ook kunt verhandelen. Dat gebeurt op de Polygon (MATIC) blockchain. Deze derde editie, met het thema “Draak”, is het resultaat van een samenwerking met postbedrijven uit Oostenrijk, België en Luxemburg.

Er zijn verschillende kleuren beschikbaar—zwart, groen, blauw, geel en rood—elk met een eigen zeldzaamheidswaarde. Welke kleur je ontvangt is een verrassing; je ontdekt het door de QR-code op de achterzijde te scannen. Dit maakt het een uniek verzamelobject voor zowel doorgewinterde filatelisten als crypto-liefhebbers. Bovendien is de postzegel waardevast: de prijs van €10,80 komt overeen met de standaardkosten van aangetekende verzending, waarvoor je de postzegel ook echt als zodanig kunt gebruiken.

Unieke kans voor cryptohandelaren

Vorige edities lieten zien dat het echter niet bij deze basisprijs bleef. De crypto stamps, met name de zeldzame versies, kunnen vele malen in waarde over de kop gaan waardoor handelaren een leuk zakcentje hebben verdiend. Zo zagen we een rode cryptopostzegel met maar liefst 5.000% in waarde stijgen. De verwachting is dat een dergelijke waardestijging opnieuw in het verschiet ligt. Wel weten we dat op het moment van schrijven, enkele uren na start verkoop, al meer dan een derde van de oplage is verkocht.

Een nieuwe mijlpaal voor PostNL

De oplage van deze crypto stamp is beperkt, wat het extra aantrekkelijk maakt voor verzamelaars. Daarnaast bleken de crypto stamps bij de vorige edities als warme broodjes over de toonbank te gaan en de oplage is beperkt. Wil je niet buiten de boot vallen is het daarom slim om niet te lang te wachten. De verkoop is vandaag gestart en de postzegel is nu te koop via de officiële website van PostNL.
Investering, (nu al) een leuk cadeau voor onder de boom of een zeer unieke postzegel: hij is vanaf nu zeer beperkt beschikbaar.

🚀 Bekijken of kopen met iDEAL

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie