Roan Egberts Roan Egberts
2 min. leestijd

Lanceerdatum bekend: miljardencrypto polygon wordt nieuwe token

Polygon-MATIC
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Lanceerdatum bekend: miljardencrypto polygon wordt nieuwe token

Foto: rafapress/Shutterstock

Polygon Labs kondigde eerder via zijn routekaart aan om een tokenmigratie te doen van polygon (MATIC) naar polygon (POL). Nu is er bekendgemaakt dat er een migratie plaatsvindt op woensdag 4 september 2024. Wat houdt dit in voor het Polygon project?

Crypto Ontbijt: Hebzucht keert terug, Bitcoin raakt $65k, AI-tokens stijgen hard
Crypto Ontbijt: Hebzucht keert terug, Bitcoin raakt $65k, AI-tokens stijgen hard

Reden voor migratie

Polygon Labs lanceerde op 25 oktober de Polygon 2.0-routekaart. Daarin stond in de routekaart ook het opnemen van een ethereumcontract voor de POL-token. Deze kaart is bedoeld om een enorm ecosysteem van zero knowledge-bases layer 2 chains aan te drijven.

De POL-upgrade is bedoeld om het gebruik van Polygon’s eigen token uit te breiden. Bovendien helpt het bij het aandrijven van het groeiende netwerk van verbonden blockchains, wat ook wel Agglayer wordt genoemd.

Advertisement

Pol-upgrade live op testnet

Een week geleden is de POL-upgrade voor het eerst live gegaan op het testnet van Polygon. Hierdoor heeft de gemeenschap ongeveer zes weken de tijd om mogelijke problemen te identificeren en op te lossen voordat de daadwerkelijke migratie naar het mainnet plaatsvindt. 

In eerste instantie zullen POL-tokens de MATIC-tokens vervangen doordat het de belangrijkste token wordt voor transactiekosten en staking op Polygon PoS. Volgens de huidige plannen van de gemeenschap zou POL in 2025 een significante rol gaan spelen in de nieuwe Polygon-stakinghub.

Begint de crypto bullmarkt binnenkort? ‘Bitcoin snel naar $100.000’
Begint de crypto bullmarkt binnenkort? 'Bitcoin snel naar $100.000'

Wat betekent dit allemaal voor MATIC-houders

Door het recente nieuws van de POL-upgrade op het testnet kunnen gebruikers en ontwikkelaars zich beter voorbereiden op de mainnet-upgrade. Voor houders van MATIC op Polygon PoS is geen actie vereist. POL wordt automatisch het gas- en stakingtoken op Polygon PoS, zonder dat je iets hoeft te doen.

Voor houders van MATIC op Ethereum, Polygon zkEVM of gecentraliseerde exchanges (CEXes) is het opletten geblazen. Zij moeten namelijk enige actie verrichten als je MATIC wil upgraden naar POL.

Wanneer MATIC-houders klaar zijn om te upgraden, zal een migratiecontract dat al is geïmplementeerd, houders in staat stellen om MATIC te upgraden naar POL. Meer informatie is beschikbaar in het artikel van Polygon Labs.

Om een ​​soepele technische upgrade te garanderen, zijn er momenteel geen deadlines voor MATIC-houders op Ethereum en Polygon zkEVM om te upgraden naar POL. De community zal echter in de toekomst de macht hebben om een ​​deadline vast te stellen, aldus de officiële website van Polygon Labs.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie