Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Komt er een altcoin-seizoen aan? Aandeel van bitcoin daalt

De dominantie van bitcoin (BTC) neemt af, terwijl de koers stijgt

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Komt er een altcoin-seizoen aan? Aandeel van bitcoin daalt

Foto: ImagineerInc/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen jaren beter gepresteerd dan de meeste andere cryptomunten en heeft daardoor een aanzienlijk marktaandeel weten te veroveren. De speculatie over een mogelijke ommekeer neemt echter al enige tijd toe, nu de bitcoin-dominantie een sterke weerstandsniveau heeft bereikt.

De afgelopen dagen hebben altcoins terrein teruggewonnen, wat volgens verschillende analisten de eerste stap zou kunnen zijn richting een nieuw altseason. Dit zou betekenen dat altcoins, na een lange periode in de schaduw van bitcoin, weer klaar zijn voor een sterke opmars.

XRP-oplichters nemen YouTube-account over van Indiase Hoge Raad
XRP-oplichters nemen YouTube-account over van Indiase Hoge Raad

Bitcoin dominantie daalt hard

De bitcoin dominantie, dat verwijst naar het percentage van de totale crypto-marktkapitalisatie dat wordt ingenomen door bitcoin, hikte al een tijdje tegen een sterke weerstand aan rond 57%. Vorige week maakte de bitcoin dominantie echter een grote sprong tot zijn hoogste punt sinds april 2021 van zo’n 58,50%.

Sindsdien hebben veel altcoins betere resultaten neergezet dan bitcoin, waardoor het marktaandeel van bitcoin is teruggezakt tot 57,50% (volgens TradingView). Het is natuurlijk nog veel te vroeg om te bepalen of dit een tijdelijk dip markeert, of het begin van een trendommekeer. Desalniettemin raken steeds meer crypto-analisten overtuigd van het laatste.

De lijst aan altcoins die de afgelopen week met tientallen procenten in waarde zijn gestegen, is immens. Bittensor (TAO) is de best presterende munt met een stijging van ruim 80%. Maar andere tokens zoals sui (SUI), sei (SEI), aptos (APT) en artificial superintelligence alliance (FET) zijn ook stuk voor stuk met meer dan 30% gestegen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Is altseason eindelijk losgebarsten?

Volgens ParabolicPump hebben de afgelopen dagen ‘’ons slechts een kleine teaser gegeven van wat er mogelijk is in een meer bullish cryptomarkt’’. Volgens de analist is het slechts een kwestie van tijd wanneer de bitcoin dominantie naar beneden breekt uit zijn oplopende handelskanaal.

Ook de populaire analist Nebraskangooner denkt dat de bitcoin dominantie een hevige val te wachten staat tot de eerstvolgende steun rond 56%.

‘’Altcoins voorlopig waarschijnlijk de focus,’’ aldus de analist.

Een belangrijke kanttekening is dat een dalende bitcoin dominantie niet hoeft te betekenen dat de koers van bitcoin zakt. Het betekent slechts dat het merendeel van de markt betere prestaties laat zien dan bitcoin.

Voorlopig lijkt het befaamde altseason nog ver weg, zoals blijkt uit de Altcoin Season Index van Blockchaincenter. Sinds de grote bullmarkt van 2021 heeft de index slechts op enkele dagen aangegeven dat we daadwerkelijk in een altseason zaten, wat onderstreept dat bitcoin sindsdien simpelweg de beste keuze is geweest als crypto-investeerder. We houden de ontwikkelingen in de gaten en houden je zoals altijd op de hoogte in het crypto nieuws.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Bitcoin houdt stand boven $63.000: experts delen laatste inzichten
Bitcoin houdt stand boven $63.000: experts delen laatste inzichten
Nederlandse crypto-trader: 'We staan klaar voor lancering van koersen'
Nederlandse crypto-trader: ‘We staan klaar voor lancering van koersen’
Advertentie