Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Kaspa trekt steeds meer Bitcoin-investeerders aan: Winstpotentieel verdubbelt

Kaspa wordt steeds populairder, vooral onder miners

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin begint juli sterk, maar deze 3 dingen kunnen rally verpesten

Foto: oatawa/Shutterstock

Als je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld, heb je ongetwijfeld gehoord van Kaspa (KAS). Deze veelbelovende cryptomunt wordt door sommigen al gezien als de opvolger van Bitcoin (BTC) en heeft zichzelf snel een plek in de top van de markt weten te verwerven. Met name crypto-miners zien veel potentie in deze populaire altcoin, en dat is niet zonder reden.

Grote BTC-miners stapten al over op Kaspa

Recentelijk kondigde Marathon Digital, een van de grootste beursgenoteerde Bitcoin-miners, aan dat ze hun activiteiten uitbreiden naar Kaspa, een nieuw layer-1 protocol. Deze strategische zet komt doordat Kaspa mining tot wel 95% hogere winstmarges belooft dan Bitcoin.

Marathon heeft sinds september vorig jaar al voor 16 miljoen dollar aan Kaspa gemined. Sindsdien is de waarde van Kaspa met maar liefst 400% gestegen, vergeleken met een relatief bescheiden 130% stijging in de Bitcoin-waarde.

Waarom Kaspa (KAS)?

Kaspa is, net als Bitcoin, een gedecentraliseerd Layer-1-protocol dat gebruikmaakt van het Proof-of-Work (PoW) consensusmechanisme. Het onderscheidt zich echter door zijn snelheid en schaalbaarheid. Kaspa maakt gebruik van een innovatief blockDAG-systeem, waardoor meerdere transacties tegelijkertijd verwerkt kunnen worden. Dit maakt het netwerk sneller en efficiënter dan veel andere cryptocurrencies.

Hoewel Kaspa nog relatief nieuw is in de markt, toont het veel potentie voor groei. Terwijl Bitcoin al miljoenen actieve adressen heeft, heeft Kaspa momenteel slechts zo’n 20.000 actieve adressen, wat ruimte biedt voor verdere adoptie.

Kaspa maakt crypto-mining weer toegankelijk

De Bitcoin-mining-industrie wordt momenteel gedomineerd door grote spelers, waardoor het voor kleinere investeerders bijna onmogelijk is om winstgevend te minen. Kaspa daarentegen biedt nog kansen voor nieuwe miners.

Bedrijven zoals Rollman Mining spelen hierop in door betaalbare miningmachines aan te bieden en deze te beheren op locaties met gunstige elektriciteitstarieven. Hierdoor kunnen zelfs beginners zonder technische kennis deelnemen aan Kaspa-mining en profiteren van de opbrengsten.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Kaspa mining, is dit misschien wel het moment om er dieper in te duiken, met de hulp van een partij als Rollman Mining wordt dit namelijk vrij eenvoudig gemaakt. En als kers op de taart krijg je nu tijdelijk zelfs 500 euro korting op je eerste aankoop. Onthoud wel: zoals met alle investeringen in crypto, is het cruciaal om je goed te informeren en de risico’s zorgvuldig af te wegen voordat je besluit te investeren of te beginnen met minen.

Ga naar Rollman Mining

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

THORChain stijgt explosief, precies zoals crypto-experts voorspelden
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie