Roan Egberts Roan Egberts
22/12/2023 22:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2023 19:45

Inzoomen op 2024: houdt deze crypto trend voor LINK in de gaten

Chainlink-LINK
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance: kwetsbaarheid kost crypto sector miljard aan verliezen

Foto: Grey82/Shutterstock

Nog iets meer dan een week en 2024 staat alweer voor de deur. Trade Talks, een populaire talkshow over de economie van handel en beleid, bespreekt presentator Chad P. Bown elke aflevering handelsgerelateerde onderwerpen. Hierbij kun je denken aan de handelsoorlog tussen de VS en China met uiteenlopende meningen over staalprijzen. Maar nu ook het onderwerp over de grootste cryptotrends in 2024, waarin Sergey Nazarov, medeoprichter van Chainlink, zich aansloot bij het gesprek.

Negatief crypto-signaal: groei tether liquiditeit daalt 70%
Negatief crypto-signaal: groei tether liquiditeit daalt 70%

Trends om in de gaten te houden in de crypto-industrie

Op de vraag over welke trends Sergey Nazarov het meest enthousiast is voor 2024 reageerde hij als volgt: De tokenisatie van Real-World Assets (RWA’s), het brengen van echte assets zoals aandelen op blockchain, heeft de potentie om biljoenen dollars binnen te brengen. Verder zal de enorme berg aan geld zowel crypto- als de financiële sector transformeren.

Zodra tokenized assets on-chain bewegen, dit betekent dat tokenized assets verplaatst worden binnen dezelfde blockchain, is er een functie nodig om tokens veilig cross-chain, van de ene blockchain naar een ander, over te dragen. Daarbij is het ook nog belangrijk dat er informatie uit de echte wereld zoals real-time prijsgegevens meegenomen worden en het niet uitmaakt in welke keten het zich bevindt of dat het niet op een blockchain staat.

Advertentie

Chainlink de oplossing

Sergey Nazarov geeft aan dat Chainlink (LINK) de oplossing is om alle gegevens en rekenkracht van de wereld naar die revolutionaire tokenized assets te brengen. Dit zou een belangrijke reden zijn waarom grote financiële instellingen zoals Swift meer met Chainlink zouden willen samenwerken, stelt Nazarov.

De grootste banken en vermogensbeheerders ter wereld maken nu actief gebruik van blockchain-technologie. De trend richting tokenisatie zal alleen maar meer versnellen nadat instellingen en bedrijven meer en meer gebruik gaan maken van blockchain, aldus Sergey Nazarov. En hij hoopt hier met zijn Chainlink netwerk zijn graantje uit mee te pikken. 

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Bitcoin prijsstijging zet gerelateerde cryptoprojecten in de spotlight
Bitcoin daalt, maar deze 3 altcoins boeken indrukwekkende winsten
Advertentie