Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Het Nederlandse crypto project Planq zet grote stappen, en trekt investeerders

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
planq-network-physica-finance

Foto: Shuttertsock/i_am_zews

Het Nederlandse Planq Network maakt naam in de blockchainwereld met een reeks recente ontwikkelingen die het unieke cryptonetwerk naar een hoger niveau tillen. Door zich te richten op innovatie en gebruikersgerichtheid, positioneert Planq zich als een belangrijke speler in de groeiende blockchain-industrie en dit gaat niet onopgemerkt bij investeerders.

Physica Finance DEX

Een van de grote en belangrijke recente mijlpalen is de lancering van Physica Finance, de belangrijkste decentralized exchange (DEX) en eerste op het Planq Network. Deze DEX belooft behoorlijk wat waarde toe te voegen aan het netwerk en de PLQ-munt. Een opvallende feature is de volledige integratie met Castrum, Planq’s mobiele super-app, die de bruikbaarheid verder zal verbeteren. Door gebruikers een gebruiksvriendelijk platform te bieden voor het verhandelen van crypto, draagt Planq bij aan de bredere acceptatie van DeFi, uiteraard toegankelijk voor iedereen met een mobiele telefoon.

Elke transactie op Physica Finance vereist en verbrandt een kleine hoeveelheid PLQ, wat bijdraagt aan de vraag naar en de waarde van de munt. Alle handelsparen op de DEX zijn gekoppeld aan PLQ, waardoor diepere liquiditeit en prijsstabiliteit bevorderd worden. Dit tokenomics-model stimuleert de groei van het netwerk en beloont gebruikers en investeerders.

Veiligheid en privacy voorop met Polygon ID

Een andere recente ontwikkelingen is de integratie van Polygon ID, een geavanceerde technologie die de decentrale identiteitsbescherming binnen het netwerk versterkt. Dit biedt gebruikers verbeterde beveiliging voor DeFi-transacties, leningen en staking, met snelle, geautomatiseerde KYC-processen. Polygon ID kan ook helpen bij het voorkomen van airdrop farming en garandeert unieke deelname door geverifieerde identiteiten, wat bijdraagt aan een veiliger en betrouwbaarder netwerk. Deze focus op veiligheid en privacy is cruciaal in een tijd waarin cyberdreigingen steeds geavanceerder worden.

Grants voor ontwikkelaars stimuleert groei

Planq heeft ook geïnvesteerd in de groei van het eigen ecosysteem door middel van een grants-programma in samenwerking met het befaamde Dorahacks. De tweede ronde van dit programma is succesvol afgerond, met winnende projecten die een mooie beloning in ontvangst hebben mogen nemen. Een van de winnaars, Mini Utopia, zal een NFT-marktplaats naar het Planq Network brengen.

Verschillende Planq usecases

Planq in de toekomst

Deze ontwikkelingen laten zien dat Planq het verbeteren en uitbreiden van het netwerk serieus neemt. Planq blijft zich inzetten om zijn leidende positie in de crypto-industrie te versterken door middel van innovatie en een ijzersterke community. Met een focus op het bouwen van een duurzaam en bloeiend ecosysteem, is Planq goed gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van blockchain-technologie.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige nieuwe ontwikkelingen of wil je deelnemen aan de hechte Planq-gemeenschap, neem dan zeker een kijkje op het Telegram-kanaal van Planq of de Discord van Planq, maar ook in de Crypto Insiders Discord hebben we een apart kanaal waar alles over Planq besproken wordt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie