Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Grote dogecoin update op het punt gelanceerd te worden

Dogecoin-DOGE
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto experts onthullen 2 scenario's voor de Dogecoin (DOGE) koers

Foto: Hanson L/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) staat klaar om een grote update door te voeren. Het zou gaan om een Dogecoin Core update die essentieel is voor verschillende functies op het netwerk. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het valideren en doorgeven van transacties. Maar wat gaat het precies het dogecoin-netwerk opleveren?

Beveiligingsupdate Dogecoin Core

Dogecoin is een populaire memecoin binnen de cryptosector. Onder meer Elon Musk, bekend als de oprichter van Tesla en SpaceX, heeft bijgedragen aan de bekenheid en populariteit van dogecoin. Dit deed hij regelmatig berichten op X te plaatsen met daarin een verwijzing naar de cryptocurrency.

Binnenkort krijgt het een belangrijke beveiligingsupdate, Dogecoin Core 1.14.8, gericht op het verbeteren van de reproduceerbaarheid van het compilatieproces. De nieuwste update zorgt ervoor dat het proces waarbij codes worden omgezet in een programma altijd hetzelfde resultaat geeft, ongeacht het systeem. Dit maakt de software betrouwbaarder en consistenter. Het zou een cruciale stap zijn in de richting van het versterken van de beveiliging en betrouwbaarheid van het netwerk.

Junior developer 

Een X-gebruiker, genaamd junior developer, zei dat de Dogecoin Core 1.14.8. de test had doorstaan. ‘Meerdere ontwikkelaars kunnen de exacte output van het compilatieproces betrouwbaar reproduceren’ zei developer. 

Zoals eerder aangegeven is de update essentieel en developer gaf dit ook aan in zijn bericht. Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat de core client altijd op dezelfde manier werkt wanneer de code wordt omgezet in een programma. Hij zei dat gebruikers erop moeten kunnen vertrouwen dat de software veilig is, ook als ze niet elke regel code zelf kunnen controleren. Anders bestaat het risico dat de software kwetsbaar is voor misbruik.

Laatstgenoemde zou ervoor kunnen zorgen dat kwaadwilligen persoonlijke sleutels of identiteiten van gebruikers blootleggen. Vervolgens kan dit zelfs zorgen voor een volledige overname van het netwerk van dogecoin.

Update moet zorgen voor vertrouwen

De nieuwste Dogecoin Core update moet ervoor zorgen dat gebruikers niemand blindelings hoeven te vertrouwen. Dit komt dat er niet één persoon verantwoordelijk is voor het compilatieproces, maar meerdere ontwikkelaars. Als slechts één persoon verantwoordelijk is voor het compilatieproces, kunnen er fouten of zelfs kwaadaardige codes in de software sluipen zonder dat iemand anders het merkt.

Doordat meerdere ontwikkelaars dezelfde output kunnen reproduceren, vermindert de kans op dergelijke problemen en vergroot het vertrouwen in de software. Een mooie update voor het vertrouwen binnen de DOGE gemeenschap, die de veiligheid en transparantie op het netwerk vergroot.

Tijdelijk 10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
THORChain stijgt explosief, precies zoals crypto-experts voorspelden
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
Advertentie