Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Grootste crypto-aidrop ooit komt eraan – Hamster Kombat breekt records

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Goed nieuws voor Solana, Cardano en Polygon: SEC trekt zich terug

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

De Hamster Foundation, maker van de cryptomunt hamster kombat (HMSTR), heeft de grootste airdrop in de cryptogeschiedenis aangekondigd. Dat gebeurde nadat het 300 miljoen spelers gepasseerd had op de bekende Hamster Kombat game.

Ethereum ETF’s in het rood: Miljarden uitstroom tegenover Bitcoin’s succes
Ethereum ETF's in het rood: Miljarden uitstroom tegenover Bitcoin's succes

300 miljoen spelers

Inmiddels is het een razend populair spel op Telegram: Hamster Kombat. In slechts vijf maanden heeft de game meer dan 300 miljoen spelers bereikt. In de game kunnen spelers in-game valuta of HMSTR-tokens verdienen door op hun hamster te tikken en verschillende taken te voltooien.Bij de taken horen bijvoorbeeld het upgraden van hun personage en het doorverwijzen van vrienden.

Hamster Kombat heeft al een record gevestigd voor het snelste product dat 100 miljoen gebruikers bereikt. Het groeit enorm en nu heeft het team achter het tap-to-earn-spel eindelijk een langverwachte aankondiging gedaan met daarin details over de aankomende airdrop

Advertentie

Grootste crypto-aidrop ooit

Volgens een aankondiging die is gedeeld met nieuwssite Cointelegraph zal de airdrop de grootste ooit zijn in de cryptogeschiedenis:

HMSTR airdrop wordt de grootste airdrop in de geschiedenis van crypto. 60% van het airdropvolume wordt toegewezen aan de spelers. De rest is gereserveerd voor het bieden van marktliquiditeit, ecosysteempartnerschappen en subsidies, het belonen van squads en andere items.

Er is geen informatie gegeven over de tokenomics van de HMSTR-token. Wel geeft het team aan dat het geen vroege investeringen in de token heeft. Dat betekent dat de waarde van de token afhankelijk is van de interesse en vraag van gebruikers en dat geeft het team ook aan in de aankondiging:

Omdat we geen investeringsmaatschappijen of VC’s hebben die ons steunen, is er geen extra verkoopdruk en worden de door de gemeenschap aangestuurde tokens en de waarde ervan bepaald door vraag, aanbod en interesse van de gemeenschap.

Elke week €10 aan BNB kopen sinds 2023: het verrassende resultaat
Elke week €10 aan BNB kopen sinds 2023: het verrassende resultaat

Uitbreiding in gaming

De Hamster Foundation wil zich de komende tijd richten op alle gamingplatforms. Daarbij geeft het team ook specifiek aan te richten op pc en console, om zo de volgende miljard gamers aan te trekken met crypto.

Om zijn gaming-ecosysteem verder te ontwikkelen, kan het team subsidieprogramma’s voor externe ontwikkelaars lanceren. Deze programma’s drukken hun waarde uit in fiat-valuta in plaats van HMSTR om extra verkoopdruk op de token te vermijden.

Tot slot zou het organiseren van de grootste airdrop ooit nog een grote klus zijn. Uniswap (UNI) heeft ooit een airdrop van $6,43 miljard gelanceerd, wat tot nu toe de grootste crypto-airdrop ooit is. Bovendien zijn deze cijfers wel gebaseerd op de all-time high van de UNI-token. Het overtreffen van de waarde van deze airdrop zou dus nog knap lastig worden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Advertentie