Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Google-concurrent gebruikt cryptomunt solana om browser te verbeteren

Solana-SOL
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Google-concurrent gebruikt cryptomunt solana om browser te verbeteren

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Tegenwoordig heeft een klein aantal webbrowsers bijna al het marktaandeel in handen, waardoor het niet gemakkelijk is om je software als kleine browseraanbieder aan de man te brengen. Brave Browser heeft echter een groot concurrentievoordeel dankzij de integratie van blockchains, waaronder het Solana (SOL) netwerk. Nu heeft de browser zijn ondersteuning voor Solana verder uitgebreid.

Kans voor toncoin? Cryptowedders zien grote kans op vroege vrijlating CEO
Kans voor toncoin? Cryptowedders zien grote kans op vroege vrijlating CEO

Privacybrowser Brave blij met Solana

In een persbericht schrijft Brave dat beloningen voor browser-taken binnenkort uitbetaald kunnen worden in basic attention token (BAT) via de Solana-blockchain. Het had naast de Ethereum (ETH) blockchain ook al ondersteuning voor self-custody Solana-wallets, maar beloningen werden voorheen alleen uitbetaald via het Ethereum-netwerk. De browser heeft namelijk ook de mogelijkheid om ETH-wallets te koppelen.

Wel betreft de diepere integratie van Solana vooralsnog een langzame uitrol. Op donderdag is het begonnen met een eerste groep testers, en vooralsnog kom je alleen in aanmerking voor de upgrade als je bent uitgenodigd. Of je in aanmerking komt kun je zien in het Brave Rewards-tabje bovenaan je browservenster.

Brave zegt voor Solana te hebben gekozen door de hoge transactiesnelheid en de lage kosten. Dat scheelt bij het distribueren van de BAT-beloningen. Een enkele transactie op Solana kost namelijk gemiddeld 0,002 Amerikaanse dollar, terwijl de kosten op Ethereum en het populaire layer-2-netwerk Arbitrum (ARB) op respectievelijk 1 dollar en 0,1 dollar liggen.

Advertisement

Crypto verdienen met advertenties kijken

Verder constateert het dat al honderdduizenden mensen gebruikmaken van de beloningsfunctie. Brave geeft je de mogelijkheid om BAT te verdienen als je advertenties kijkt in plaats van dat je ze blokkeert met de ingebouwde ad blocker. Dat kan al sinds 2019, en het werkt ook in Nederland.

Hiervoor is het noodzakelijk dat de ad blocker goed werkt. Daarom heeft het in 2022 extra nadruk gelegd op het verbeteren van de privacyfuncties. Google was namelijk in staat om bepaalde beveiligingstechnieken te doorbreken met zogeheten Accelerated Mobile Pages, waar veel websites gebruik van maken.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie