Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Gecrashte crypto FTX stijgt weer hard na goed nieuws voor schuldeisers

De keihard gedaalde munt FTT stijgt onverwachts weer hard

FTX Token-FTT
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gecrashte crypto FTX stijgt weer hard na goed nieuws voor schuldeisers

Foto: ibnallahdin/Shutterstock

De curator, die betrokken is bij het faillissement van de voormalige crypto exchange FTX, is weer een stap dichter bij een oplossing voor alle schuldeisers. Afgelopen maandag kwam er goed nieuws naar buiten. Hierdoor waren niet alleen de eisende partijen opgelucht, maar reageerden de koers ook direct met een flinke koersstijging.

Trump lanceert ‘shitcoin’, supporters verontwaardigd over project
Trump lanceert 'shitcoin', supporters verontwaardigd over project

De val van crypto exchange FTX

Het is eind 2022 als het voor de crypto exchange FTX volledig misgaat. Er ontstaan vragen en onzekerheden over de liquiditeit van het bedrijf achter het handelsplatform. Vooral rondom de eigen token van de exchange, FTX token (FTT), ontstond commotie.

Als gevolg hiervan verkochten veel investeerders hun FTT, waardoor de prijs als een kaartenhuis ineen zakte. Uiteindelijk besloten klanten hun cryptocurrencies van het platform af te halen, om te voorkomen dat zij deze kwijt zouden raken bij een eventueel faillissement. Hun voorgevoel bleek terecht, niet veel later viel het platform om en was het faillissement een feit.

De koers van FTT schommelde daarna lange tijd rond de 1,30 dollar, 98% lager dan voorheen. Maar sinds er afgelopen maandag positief nieuws naar buiten kwam, steeg de koers met ruim 65%. Daarna bleef het vervolgens schommelen rond de 2,15 dollar.

Advertentie

Goed nieuws voor FTT-crypto: schuldeisers akkoord met plan

Wat is er dan gebeurd? De curator heeft na het faillissement een plan opgesteld, hoe de schuldeisers gecompenseerd zullen worden. Deze moest worden goedgekeurd door deze verschillende groepen schuldeisers. Afgelopen maandag werd een document ingediend bij de faillissementsrechter, waaruit blijkt dat er stemming voor het plan heeft plaatsgevonden.

In totaal waren er veertien verschillende categorieën schuldeisers die mochten stemmen over het plan. In alle groepen ging een ruime meerderheid van de schuldeisers akkoord met het plan. De groep, die het grootste deel van de schuld vertegenwoordigt, zijn de Dotcom Customer Entitlement Claims. Hier stemde in totaal 94,48% van de eisers vóór het plan, wat een totale schuld vertegenwoordigde van 6,83 miljard dollar.

Verder lieten de U.S. Customer Entitlement Claims een positief stemadvies zien van 89,1% ter waarde van 60,99 miljoen dollar en de Dotcom Convenience claims 95,88% met een waarde van 223,59 miljoen dollar.

Uit het plan blijkt onder andere dat zo’n 98% van de schuldeisers meer dan hun claims zullen ontvangen. Zo ontvangen zij minimaal 118% van hun ingediende schades. Nu het plan is goedgekeurd door de overgrote meerderheid van de schuldeisers, moet het nog worden besproken tijdens een speciale zitting in de rechtbank. Deze staat momenteel gepland voor aanstaande maandag, 7 oktober.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie