Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Gangsta’s Paradise Coolio herrezen in de metaverse

Coolio is binnenkort te ervaren in zijn eigen crypto metaverse wereld

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gangsta's Paradise Coolio herrezen in de metaverse

Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock

Vele mensen zullen het bekende muzieknummer van rapper Coolio nog kennen. De hit “Gangsta’s Paradise” is zelfs na de dood van de artiest in 2022 nog steeds populair. Om de rapper en het nummer te eren heeft een crypto metaversebedrijf nu een uniek evenement in elkaar gezet, waarin de rapper middels AI weer tot leven komt, zodat fans opnieuw kunnen genieten van zijn muzikale kunsten.

Crypto trader zet $5.000 om in $670.000 met Ethereum memecoin
Crypto trader zet $5.000 om in $670.000 met Ethereum memecoin

AI concert in metaverse

De hit met ruim 1,5 miljard views op Youtube, kwam in de jaren 90 uit en viert binnenkort zijn 30ste verjaardag. Ter ere hiervan zal het metaverse bedrijf NetVRk een evenement in een digitaal herenhuis in de metaverse organiseren. Doormiddel van een zeer intelligente AI zal de artiest opnieuw tot leven komen. Zodat fans van vroeger de rapper opnieuw kunnen beleven en mogelijk worden geïntroduceerd aan nieuwe fans.

Coolio was geen onbekende met de metaverse. Voor zijn dood gaf de rapper in een interview met de Crypto Island pod al eens aan dat hij zich druk bezig hield met de digitale wereld en de mogelijkheden ervan voor artiesten. Daarnaast benoemde hij ook dat hij destijds ook al een stuk grond in de metaverse in bezit had.

De rapper zag de digitale versie van onze wereld als een innovatieve manier om in contact te komen met fans. Zo kunnen er concerten worden gegeven, kan er met elkaar gesproken worden en kunnen er exclusieve items worden gedeeld. Coolio was zo overtuigd van de technologie, dat hij er zelfs een muzieknummer op heeft geïnspireerd.

De artiest was net voor zijn overlijden een samenwerking aangegaan met het metaverse bedrijf NetVRk. Hierdoor heeft het bedrijf de mogelijkheid om nu een uniek project neer te zetten. Zij hebben de artiest veranderd in een intelligent AI karakter in hun metaverse. Binnenkort zullen fans de rapper kunnen bewonderen in een speciaal ontworpen herenhuis. Het huis is gebaseerd op het droomhuis van de rapper. Tijdens het optreden kan men het huis verkennen, luisteren naar zijn stem en zijn persoonlijkheid ervaren.

Advertentie

Meer projecten in metaverse op de stapel

Het nummer dat Coolio maakte voor de metaverse, voor zijn dood, zal deze week worden gelanceerd op zijn eigen YouTube-kanaal. Dit zal een interessant voorproefje zijn van wat de fans staat te wachten met het nieuwe project.

Dit project zal niet het enige evenement zijn van NetVRk. Zo zal het bedrijf ter eren van de 30ste verjaardag verschillende evenementen, exclusieve lanceringen en samenwerkingen organiseren in de eigen metaverse. Volgens de organisatie is het doel van het project om de legende van Coolio levend te houden in de digitale wereld.

Het evenement is niet de eerste in zijn soort. Zo werd in 2023 ook het iconische Woodstock festival in de metaverse georganiseerd en zijn er al meerdere artiesten geweest die een concert in deze digitale wereld hebben gegeven.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie