Nick de Jong Nick de Jong
04/07/2024 07:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2024 14:34

GameStop memecoin op Solana crasht nu Roaring Kitty hype afkoelt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
GameStop memecoin op Solana crasht nu Roaring Kitty hype afkoelt

Foto: Marouanesitti/Shutterstock

De Amerikaanse investeerder Keith Gill, op het internet ook wel bekend als “Roaring Kitty”, was enkele jaren geleden de grote aanjager van de GameStop hype. Het aandeel van de game winkels steeg door heel veel particuliere investeerders en liquidaties van grote financiële instituten tot ongekende hoogte. Recent liet Gill weer van zich horen na een lange stilte. Het zorgde voor opnieuw een stijging van het aandeel, maar ook van de memecoin ‘GME Coin (GME)’ die gebaseerd is op GameStop.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

GameStop hype lijkt op zijn einde

De memecoin, die begin dit jaar op het Solana (SOL) netwerk werd gelanceerd, kende een hoop pieken in de afgelopen maanden. De meest recente piek bereikte de munt op 7 juni, toen het aandeel een nieuw record neerzette van 0,031 dollarcent. Deze piek was vooral te danken aan Gill, die na jaren ineens van zich liet horen via zijn socialmedia-accounts. Zo postte hij onder andere cryptische memes, ging live op YouTube en plaatste een afbeelding van zijn investeringen in het aandeel van GameStop.

In de afgelopen week zwakte de hernieuwde GameStop-hype weer af en daalde de prijs van de memecoin met nog eens 16%. Nu het hoogtepunt van de memecoins weer achter de rug is, blijft de munt nog “hangen” rond een prijs van 0,0068 dollarcent.

Advertentie

GME aandeel zakt verder af

Na deze acties van Gill schoot het GME aandeel hard omhoog. Wat ervoor zorgde dat de investeringen die hij voor de posts had gedaan, flink in waarde stegen. Na de verschillende posts en livestream trok Roaring Kitty zich weer terug en was er enkel nog radiostilte. Dit heeft ervoor gezorgd dat de koers van het GME aandeel, maar ook die van de memecoin GME, de laatste tijd weer verder daalde.

Doordat Gill zich eerder uitsprak over het GME aandeel, besloten veel investeerders om opnieuw te investeren in het Amerikaanse bedrijf. Vervolgens daalde de koers in de periode na de top op 9 juni weer. De huidige koers staat nu op 23,98 dollar, wat inhoudt dat het aandeel een daling van 14% heeft doorgemaakt.

Door de daling zijn veel investeerders nu geld verloren. Hierdoor besloot een investeerder een rechtszaak aan te spannen tegen Gill. Gill zou volgens de handelaar fraude hebben gepleegd met effecten, door de prijs ervan te manipuleren. Echter bleek afgelopen maandag dat de eiser de rechtszaak vrijwillig heeft laten vervallen. De redenen achter deze keuze zijn tot op heden nog onbekend.

Het aandeel van GME daalde de laatste dagen nog verder, toen Gill plotseling een illustratie van een hond deelde op socialmediaplatform X. Vervolgens schoot het aandeel van Chewy, een bedrijf voor huisdierproducten, voor korte tijd flink omhoog. Maandag werd het idee van zijn volgers bevestigd, toen Gill de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), liet weten dat hij 9 miljoen aandelen van het bedrijf Chewy had gekocht.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Bitcoin prijsstijging zet gerelateerde cryptoprojecten in de spotlight
Bitcoin daalt, maar deze 3 altcoins boeken indrukwekkende winsten
Advertentie