Tim Kamp Tim Kamp
14/05/2024 21:16 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2024 19:07

GameStop lanceerde memecoin bullrun van 2021, gaat dat ook nu gebeuren?

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
GameStop lanceerde memecoin bullrun van 2021, gaat dat ook nu gebeuren?

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De financiële wereld staat opnieuw op zijn kop door een nieuwe golf van meme-aandelen en memecoins, aangewakkerd door de recente terugkeer van Roaring Kitty. Keith Gill, zoals Roaring Kitty echt heet, was een van de hoofdrolspelers in de GameStop-saga van begin 2021. Ook deze keer is het niet alleen meme-aandelen die de aandacht trekken, maar ook memecoins.

Gaan meme crypto als DOGE en SHIB net als drie jaar geleden weer vliegen?

De digitale activa die zijn ontstaan uit internetmemes en socialemediatrends laten ook deze keer een stijging in waarde zien na de berichten van Gill. TheRoaringKitty maakte gisteren door middel van een X-post (voorheen Twitter) zijn comeback. Dit deed GameStop (GME) aandelen groen kleuren met meer dan honderd procent. Niet alleen dat, maar ook diverse memecoins profiteerden en vlogen meermaals over de kop.

Tijdens de periode van de COVID-19 pandemie deed het aandeel GameStop duizend procent in minder dan een maand. Bijna drie jaar geleden liet ‘TheRoaringKitty’ voor het laatst iets horen op zijn X-pagina. Maar na de lange periode van afwezigheid liet hij tot de grote verrassing van velen plaatste hij gisteren weer een bericht. Daarmee refereerde hij met een afbeelding naar zijn terugkeer op het platform en de financiële wereld.

In 2021 leek de GameStop-hype te zorgen voor de start van de bullrun voor memecoins. Of dat ook nu het geval is, trekken analisten in twijfel. Drie jaar geleden geloofde diverse cryptofanatiekelingen dat de short squeeze van GameStop te maken had met de prijsstijgingen van onder meer dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB). De munten van het hondenras stegen ook deze keer met een respectievelijke 6,2 procent en 5,4 procent.

Josh Gilbert, marktanalist van handelsplatform eToro, vertelde dat de geschiedenis zichzelf waarschijnlijk niet zal herhalen.

“Ik denk dat het zeker een aantal kortetermijnbewegingen van deze activa zal ontketenen, maar het is moeilijk om een lange levensduur te zien,” zei hij tegen CoinTelegraph.

Gilbert merkte verder op dat er lang niet zo veel GME-shortposities open staan als in 2021. Dit zou in theorie niet snel leiden tot een soortgelijke stijging als drie jaar terug.

“De situatie is gewoon niet vergelijkbaar met 2021, toen de rentetarieven een bodem bereikten, regeringen wereldwijd fiscale stimuleringsmaatregelen namen en grote economieën weinig tot geen inflatie kenden.”

Analisten zien kans op herhaling klein in

De oorspronkelijke opkomst van meme-aandelen, geleid door GameStop, bracht de financiële markten in beroering. Kleine beleggers, gegroepeerd op platforms zoals Reddit’s r/WallStreetBets, lanceerden gecoördineerde koopacties om hedgefondsen te bestrijden die grote shortposities hadden ingenomen. De resulterende in veel opwaartse volatiliteit en bracht zo de wereldwijde financiële gemeenschap in de ban.

Of de cryptomarkt deze keer ook zo erg zal profiteren, lijkt helaas niet het geval. De rente is nu 5,5 procent in de Verenigde Staten. Dat zijn onvergelijkbare cijfers met toen, stelt Gilbert. Daarnaast is er een wereldwijde crisis over de kosten van levensonderhoud gaande. Dit alles gaat de stijgingen van memecoins- en aandelen tegenwerken.

“Het is eenvoudigweg onwaarschijnlijk dat consumenten zich in dezelfde positie zullen bevinden als in 2021 en dat heeft een enorme impact op financiële beslissingen,” sluit Gilbert af.

Dankzij de comeback van Gill genoot de totale markt van crypto een zeer groene dag. Een GameStop-coin deed vijf keer op zijn inleg, ondanks op geen enkele manier gekoppeld te zijn aan de gameketen.

Nederlandse broker geeft Nederlanders tijdelijk 1.5 miljoen PEPE gratis

Ben jij van plan om stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct geeft al onze lezers vandaag 1.5 miljoen PEPE gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 1.5 miljoen PEPE helemaal gratis.

Pak 1.5M PEPE gratis

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie