Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/06/2024 21:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 19:31

Gamen met crypto staat op het punt te ontploffen, volgens topman

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gamen met crypto staat op het punt te ontploffen, volgens topman

Foto: Rich T Photo/Shutterstock

Sinds de laatste jaren zijn crypto en gaming twee sectoren die steeds dichterbij elkaar komen. De fusie van de twee wordt ook wel Web3 gaming genoemd en komt met unieke voordelen.

Met Web3 gaming kunnen spelers daadwerkelijk eigenaar worden van hun in-game items (zoals skins, wapens, en personages) door middel van non-fungible tokens (NFT’s). Hierdoor kunnen ze deze items kunnen kopen, verkopen, en verhandelen buiten de game om.

Verschillende experts in de industrie zijn erg optimistisch als het op de technologie aankomt. Hoewel er nog geen mainstream toepassingen van zijn, zou hier binnenkort zomaar verandering in kunnen komen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gebruiksvriendelijkheid is voor crypto-gaming essentieel

Marc Mercuri is de Chief Blockchain Officer (CFO) van het aankomende shooter spel Shrapnel. Een van de belangrijkste punten voor de ontwikkeling van Web3 gaming, is het kunnen gamen met zo min mogelijk poespas. 

“Als ik een spel wil spelen en het is geweldig, dan zou ik niets hoeven te weten over Web3,” aldus Mercuri.

Daarnaast erkent hij dat er ook ruimte moet zijn voor spelers die willen profiteren van de mogelijkheden van gedecentraliseerde financiën (DeFi) zoals crypto. Spelers moeten in staat zijn om hun activa in en uit de game te verplaatsen, skins te verhandelen en zelfs leningen tegen deze activa te verkrijgen binnen de huidige DeFi protocollen.

JacobC.eth, de oprichter en CEO van HyperPlay, is het eens met Mercuri. Een soepele gebruikerservaring is een van de laatste blokkades voor een ontploffing van Web3 gaming.

De Hyperplay CEO ging ook in op een virale meme in de crypto gemeenschap. Daarin kwam de moeizame gebruikerservaring in Web3 gaming sterk naar voren. Dat de meme viraal ging, is daarbij een bevestiging dat dit een van de grootste problemen in de sector is op dit moment. In de meme kwam er bij ieder schot in een schietspel een popup tevoorschijn voor een transactiegoedkeuring.

Advertentie

Een perfecte match?

Volgens Toby Batton, oprichter en CEO van Web3 game studio Ex Populus, heeft gaming een enorm publiek van miljarden spelers wereldwijd. Deze brede basis maakt gaming een ideale sector om blockchain technologie naar de mainstream te brengen.

De use cases van blockchain passen goed bij de behoeften van gamers. De mogelijkheid om eigendom te hebben van in-game items en deze vrij te verhandelen en te gebruiken, biedt duidelijke voordelen en verhoogt de aantrekkingskracht van blockchain.

Op basis hiervan zou er na het verbeteren van de gebruikerservaring weinig meer in de weg staan om de sector te laten ontploffen. Anderzijds valt de objectiviteit van deze uitspraak, afkomstig van twee topmannen binnen de Web3 gamingwereld, te betwisten. In 2023 werd de sector gewaardeerd op een totale omvang van $24 miljard. 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie