Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Floki lanceert tradingbot op Telegram: een game changer?

FLOKI-FLOKI
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Floki stijgt nóg verder - Duizenden Nederlanders ontvangen al gratis crypto

Foto: Floki koers op Bitvavo.

Floki (FLOKI) is een memecoin en die staan meestal bekend om hun beperkte nut. Echter, de ontwikkelaars van het project werken hard aan een scala van nieuwe functionaliteiten. Onlangs werd een op het Telegram gebaseerde handelsbot gelanceerd.

De bot is een geautomatiseerd softwareprogramma dat geïntegreerd is met de Telegram app en FLOKI houders in staat stelt om tokens te verhandelen. De bot handelt zelfstandig op basis van vooraf ingestelde criteria.

Het voornaamste doel van de handelsbot is om de vraag naar FLOKI tokens te verhogen. Dit doet het onder andere door gebruikers in staat te stellen tokens te verhandelen en daarbij 1% transactiekosten te heffen. De helft hiervan wordt gebruikt om FLOKI op de open markt te kopen. De bot zit momenteel in een betafase waardoor het aanvankelijk alleen beschikbaar zal zijn voor een beperkt aantal gebruikers tijdens. Het doel is om technische bugs te vinden en op te lossen. De beschikbaarheid zal vervolgens voor het brede publiek verwacht worden rond midden juni.

Gebruikers moeten FLOKI tokens bezitten om de bot te kunnen gebruiken, wat naar verwachting de vraag naar de token zal vergroten. Daarnaast moet het overgrote deel wachten tot de testperiode voorbij is om van de bot gebruik te mogen maken. Uiteindelijk zal de dienst ook worden uitgebreid naar andere blockchains, waaronder Ethereum (ETH) en de Layer-2 van crypto exchange Coinbase, Base.

Data van dogwifhat ontploft: ‘niemand is klaar voor deze omslag’
Data van dogwifhat ontploft: 'niemand is klaar voor deze omslag'

Populariteit handelsbots op Telegram

Andere memecoin projecten zoals Bonk (BONK), dat op het Solana (SOL) ecosysteem is gebouwd, hebben eerder ook hun eigen handelsbots gelanceerd. Ze bleken populair binnen de gemeenschap.

De populariteit heeft met name te maken met gebruiksgemak die de bots bieden vergeleken met gedecentraliseerde exchanges (DEX) zoals Uniswap, waar gebruikers voortdurend moeten inloggen op hun wallet en hoge kosten kunnen tegenkomen.

Advertentie

Mei bleek spectaculaire maand voor Floki

Eind mei was Floki nog het stralende middelpunt van de crypto markt. De memecoin steeg als snelste onder de top 100 grootste coins, na een opvallende post op het social media platform X van het project.

De stijging wordt aangejaagd door een verwachte “belangrijke aankondiging” op het officiële X-profiel van FLOKI, wat de hype versterkt. Bovendien zullen FLOKI perpetual contracts op 30 mei live gaan op Coinbase, wat extra koopdruk creëert. Floki presteerde in die periode beter dan bitcoin (BTC) en andere memecoins. De nummer 45 in marktkapitalisatie steeg 22%  en zelfs 40%  in de laatste dagen van mei. Door de stijging werd FLOKI op Bitvavo een van de meest verhandelde coins.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
THORChain stijgt explosief, precies zoals crypto-experts voorspelden
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
Advertentie