Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Crypto handelaar wordt in 1x miljonair door flauwe grap van Elon Musk

Ethereum-ETH Chief Troll Officer-CTO
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin wallets van Elon Musks Tesla en SpaceX zijn geïdentificeerd

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Een crypto handelaar is binnen de kortste keren miljonair geworden. Hij maakte dit mogelijk met een geniale zet, met betrekking tot Elon Musk, die met een stunt op X (voorheen Twitter) zichzelf bekroonde tot ‘Chief Troll Officer.’ Door slim in te spelen op de actie van Musk wist de handelaar binnen 10 dagen miljonair te worden.

Franse president Macron reageert op arrestatie Telegram CEO
Franse president Macron reageert op arrestatie Telegram CEO

Elon Musk opnieuw middelpunt van de belangstelling in cryptoland

Het begon allemaal toen Elon Musk zijn X-bio bijwerkte met de titel ‘Chief Troll Officer,’ een zet die onmiddellijk de aandacht van de crypto community trok. De handelaar sprong snel op de kans en besloot een memecoin te kopen die was gekoppeld aan deze naam. Namelijk de coin genaamd Troll (TROLL).

De keuze bleek buitengewoon lucratief te zijn, omdat de waarde van de memecoin snel steeg, waardoor de handelaar binnen de kortste keren miljonair werd. In maar liefst 10 dagen ging de geïnvesteerde 300 dollar naar 1,03 miljoen dollar, zo blijkt uit data van Etherscan. Maar hoe deed de handelaar dit zo snel?

In een X-post ging het platform Lookonchain, dat zich specialiseert in blockchainanalyse, verder in op de winstgevende Troll-coin.

“Na opgemerkt te hebben dat Elon Musk zijn profiel had veranderd in ‘(CTO) Chief Troll Officer’, heeft deze handelaar onmiddellijk 4,31 ethereum (met een waarde van $10,113) opgenomen van Binance en 4,3 ethereum uitgegeven om $19,37 biljoen TROLL te kopen.”

Verder merkte het analysebedrijf op dat de handelaar vrijwel direct zijn inlegbedrag uit de investering trok:

“Vervolgens verkocht hij 9,37 biljoen $TROLL voor 5,318 ethereum ($12,467) om de kosten terug te verdienen. Hij houdt momenteel nog 10 biljoen TROLL over, ter waarde van $1,03 miljoen!”

Advertisement

Memecoins: lucratief maar volatiel

In de wereld van crypto is de memecoin-markt berucht vanwege zijn grillige aard en het feit dat het vaak wordt aangedreven door speculatie en sociale media-hypes. Het lijkt erop dat ook deze keer een schijnbaar onschuldige verandering in de X-bio van Elon Musk een aanzienlijke impact heeft gehad op een memecoin.

Toch is de miljoen van de cryptohandelaar al gauw teruggezakt: de waarde is momenteel nog ‘maar’ $864.000. Echter is dat nog altijd een stijging van 8.540 procent ten opzichte van zijn startkapitaal.

Troll-coin werd gelanceerd in april van vorig jaar en onderging onmiddellijk een stijging. Net als vele andere memecoins was dit geen blijvertje: de prijs zakte ook net zo snel weer terug. Sinds de aanpassing van de bio van Musk steeg Troll verder. In drie dagen ging de munt meermaals over kop. Met een rendement van 150.000 procent had je, net als de besproken handelaar, een weerzinwekkende ROI kunnen pakken

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie