Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Experts waarschuwen: Solana koers kwetsbaar ondanks groei in gebruik

Solana doet achter de schermen goede zaken

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?

Foto: Cpyusuf/Shutterstock

Het Solana (SOL) netwerk beleeft weer een stijging in het Total Value Locked (TVL), wat verwijst naar de totale waarde van activa die zijn vastgezet in DeFi-protocollen.

Volgens gegevens van het DeFi analyse platform DefiLlama blijkt dat op 22 augustus de TVL op een hoogtepunt bereikte van 34,9 miljoen SOL, wat het hoogste niveau was sinds oktober 2022. Sinds vorige maand steeg de TVL met 13,7% en suggereert een groeiend vertrouwen onder gebruikers in het Solana ecosysteem.

Gevaar dreigt voor Polygon en Shiba Inu – macht te geconcentreerd
Gevaar dreigt voor Polygon en Shiba Inu - macht te geconcentreerd

Zorgen onder SOL investeerders

Ondanks deze positieve ontwikkelingen zagen we in de afgelopen maand een vrijwel zijwaartse beweging van de SOL koers. Hoewel de waarde van de digitale munt inmiddels wat is gestegen, door speculaties van Amerikaanse renteverlagingen in september, lijkt er onder investeerders ook wat onzekerheid te zijn.

Dit onzekere sentiment is onder andere te zien aan een significante uitstroom van $39 miljoen in Exchange Traded Products (ETP’s), volgens het Digital Asset Funds Weekly Report van blockchain analyse platform CoinShares.

Ten eerste zien we dat de interesse van solana afneemt omdat concurrerende platform hun efficiënte weten te verbeteren. Zo heeft de nummer een smart contract platform, Ethereum (ETH), zijn transactiekosten aanzienlijk verlaagd.  Ook andere platforms zoals Avalanche (AVAX) en Cardano (ADA) komen met nieuwe updates, waarmee een steeds interessantere alternatief bieden voor Solana. Zo komt Cardano binnenkort met de Chang hard fork en een nieuwe Hydra upgrade, de Layer-2 (L2) van het netwerk.

Advertentie

Uitblijven Solana ETF

Ook lijkt het sentiment onder beleggers negatief te worden beïnvloed door het uitblijven van een mogelijke Solana Spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten. Recentelijk kwam in het nieuws dat Cboe Global Markets op 16 augustus de formulieren voor spot Solana ETF’s van hun website heeft verwijderd, wat mogelijk wijst op een informele afwijzing door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ook verwacht Katalin Tischhauser, hoofd investeringsonderzoek bij Sygnum, weinig vraag naar Solana ETF’s in de VS. Ze wijst op de lage interesse in de Grayscale Solana Trust (GSOL), met een beheerd vermogen van minder dan $70 miljoen, vergeleken met de $30 miljard van de Grayscale Bitcoin Trust voor de conversie naar een ETF.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie