Everipedia wil een alternatief voor Wikipedia zijn. Oprichters van de encyclopedie zeggen dat het gedecentraliseerde systeem ervoor zorgt dat het onmogelijk is om content te censureren. Tevens heeft het geen advertenties of donaties nodig om overeind te blijven. Het beloningssysteem zou voor een volledig autonome encyclopedie moeten zorgen.
Wij verheugen ons erop om ons netwerk uit te brengen waarmee gebruikers voor het eerst artikelen kunnen creëren en erop kunnen stemmen op een gedecentraliseerde wijze.
Aldus Larry Singer, CEO van Everipedia en medeoprichter van Wikipedia. Verder zegt hij dat blockchain-technologie het mogelijk maakt om het concept van Wikipedia verder te innoveren. Theodor Forselius, CEO en medeoprichter van Everipedia, legt uit dat Everipedia zal helpen met het verspreiden van kennis over blockchain.
Het Everipedia-project is van start gegaan in 2015. Ondertussen heeft de website al miljoenen unieke maandelijkse bezoekers en bevat het ongeveer 6 miljoen encyclopedie-artikelen. Dat aantal overstijgt al de Engelse versie van Wikipedia.
Jimmy Wales, de andere oprichter van Wikipedia, gaf onlangs aan dat hij twijfels over blockchain heeft. Toch accepteert de Wikimedia Foundation Bitcoin-donaties sinds 2014. Larry Singer toonde destijds al een andere houding:
In een tijd van desinformatie zou de wereld beter af zijn met een transparant, onveranderbaar en gedecentraliseerd protocol voor het delen van kennis […] Wij zullen niet alleen Everipedia uitgebreider maken dan Wikipedia; het is mijn taak om te helpen een kader te ontwikkelen dat het mogelijk maakt op elk onderwerp de beste encyclopedie-artikelen te vinden.
Om content te maken en te kunnen stemmen op Everipedia hebben gebruikers een EOS-account nodig alsmede IQ-tokens.
‘Amerika wil bitcoin in de staatskas, waarom niet dogecoin?’