Kevin Schijven Kevin Schijven
3 min. leestijd

Ethereum naar $10.000? Deze bekende trader denkt dat ETH beter dan bitcoin zal presteren

Ethereum naar $10.000 Deze bekende trader denkt dat ETH beter dan bitcoin zal presteren

Foto: leksiv/Shutterstock

Scott Melker, een populaire crypto-handelaar bekend als ‘The Wolf Of All Streets,’ gaf onlangs zijn visie over de crypto-markt en de recente koersstijgingen in een interview met Cointelegraph.

Bitcoin

De exponentiele groei van crypto en bitcoin (BTC) van de afgelopen maanden zorgde ervoor dat onlangs de markt door maar liefst $2 biljoen brak. Melker is ervan overtuigd dat deze enorme stijging de komende tijd door zal zetten, vooral met de komst van steeds meer institutioneel geld via banken als Morgan Stanley en Goldman Sachs, en de potentiele goedkeuring van een exchange-traded fund (ETF).

Melker geeft toe dat hij het ook verkeerd kan hebben en dat er nog miljoenen dingen fout kunnen gaan in de markt, maar het verhaal dat bitcoin terug naar $0 zal zakken en geen intrinsieke waarde heeft, lijkt gestorven te zijn.

Altcoin Seizoen

Melker wordt ook gevraagd of hij denkt dat we inmiddels in een zogeheten ‘altcoin seizoen’ zitten met de dalende dominantie van bitcoin. De crypto trader zegt dat het altcoin seizoen al vier maanden lang bezig is, wellicht al langer. Kijk maar naar de enorme stijging van decentralized finance (DeFi) tokens sinds de zomer of de groei van de non-fungible token (NFT) markt.

XRP

XRP was deze week een van de grootste stijgers op de markt en dat was afgelopen nacht wederom het geval. Dat heeft wellicht te maken met een kleine overwinning in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Melker zegt dat fans vervolgens gelijk roepen dat de rechtszaak voorbij is, dat Ripple gewonnen heeft en dat XRP weer genoteerd wordt op beurzen.

Dat is allemaal niet waar, maar toch stijgt de prijs en dat is wellicht een teken van een nog zeer jonge markt. Een prijsvoorspelling van $10 voor XRP vindt Melker niet onmogelijk, maar wel zeer onwaarschijnlijk.

Ethereum

“Ik ben meer bullish over Ethereum dan over Bitcoin. Dat ben ik al een hele tijd om verschillende redenen. Ik denk dat Ethereum een kans heeft om beter te presteren wat betreft prijs als handelaar. Betekent niet dat ik er meer optimistisch over ben als een activa. Ik zou Bitcoin veel liever aanhouden als een afdekking tegen inflatie.”

Aldus Melker, die de transactiekosten op Ethereum (ETH) een probleem noemt, maar daar tegenover stelt dat er enorm veel gebouwd wordt op het netwerk. “Voor mij is het alsof ik begin jaren negentig in internet investeerde.”

Als laatst meldt Melker dat hij denkt dat het zeker mogelijk is dat de ether koers naar $10.000 zal stijgen, maar op de korte termijn is hij iets zuiniger:

“Ik denk dat ik twee of drie maanden geleden $10.000 dollar had voorspeld voor Ethereum, en jeetje kreeg ik daar veel kritiek voor, wat me juist veel meer vertrouwen gaf dat het zeker mogelijk is. Op de korte termijn denk ik $3.600 voor Ethereum, alleen op basis van de grafiek. En ik begrijp niet waarom $10.000 gek is. Het is in feite iets minder dan 5x vanaf hier. Bitcoin deed dat vorig jaar bijna drie keer. Dus we weten dat dat in deze markt kan gebeuren.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

THORChain stijgt explosief, precies zoals crypto-experts voorspelden
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie