Timo Bult Timo Bult
20/04/2019 08:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2019 08:38

Ethereum (ETH) test nogmaals de $177, verdere stijging bij uitbraak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ethereum_eth_test_nogmaals_de_177_dollar_verdere_stijging_bij_uitbraak

Foto: leksiv/Shutterstock

Nadat ethereum (ETH) gisteren moeite had om de resistance op $177 te doorbreken zakte de koers flink terug. De afgelopen uren is ETH echter weer langzaam richting datzelfde resistance niveau gestegen, en op dit moment probeert de koers daar nogmaals bovenuit te breken.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) $175,91 na 1,86% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Even lukte het de bulls om de prijs boven die resistance op $177 uit te breken waarbij de prijs naar de $179 steeg. Het lijkt er nu echter langzaam op dat het de bulls weer niet gaat lukken.
Op de 1H-grafiek zien we dat de omstandigheden nu aardig overbought raken gezien de Relative Strenght Index (RSI) die een waarde van ruim 67 aangeeft. Dit geeft aan dat de bulls uitgeput raken en dat de koers mogelijk weer terugzakt, zoals we gisteren ook al zagen gebeuren.
Wanneer we uitzoomen en de dagelijkse grafiek bekijken, zien we dat ethereum al sinds het begin van deze maand boven zowel de 50- als de 200-Moving Average (MA) lijnen handelt. Dit geeft aan dat de trend over het algemeen bullish is.
Voordat ethereum deze trend overtuigend voort kan zetten is er echter een uitbraak nodig. De resistance op $177 is in die context belangrijk aangezien dit prijsniveau historisch gezien veel weerstand biedt. Bij uitbraak ligt de volgende horde op ongeveer $187, de all time high (ATH) voor 2019.
Bij een correctie zal ETH hoogstwaarschijnlijk support vinden op de 50-MA of het prijsniveau van $170. Het komende uur zal echter belangrijk zijn voor de richting van de koers vandaag.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist? Lees dan deze dan alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie