Timo Bult Timo Bult
19/04/2019 06:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2019 06:50

Ethereum (ETH) en litecoin (LTC) breken uit, maar niet overtuigend genoeg

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ethereum_ETH_en_litecoin_LTC_breken_uit_maar_niet_overtuigend_genoeg

Foto: leksiv/Shutterstock

De meeste cryptocurrencies lijken op dit moment de winsten van gisteren te consolideren, echter lijken er een paar een kleine correctie naar beneden te maken. De grootste daler in de top 10 cryptocurrencies is op dit moment cardano (ADA) met -5,12%. De grootste stijger is Binance Coin (BNB) met +4,57%. In dit artikel kijken we kort naar de koersen van ethereum (ETH) en litecoin (LTC).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum (ETH)

Gisteren zagen we hoe ethereum (ETH) eerst nog moeite had met de resistance op $168, maar dat ETH overtuigend uit wist te breken. Na die uitbraak kwam het de volgende resistance tegen, die op $174.
Alhoewel ethereum ook hier bovenuit wist te breken, lukte het niet om de opwaartse beweging voort te zetten, wat waarschijnlijk vooral te maken had met de overbought omstandigheden op dat moment. De Relative Strength Index (RSI) was op dat moment namelijk 75. De bulls raakten uitgeput en ETH zakte na het aantikken van de $177 terug door de support op $174. Daaronder hield de support op $170 het uiteindelijk wel. Vanaf dat punt is de koers weer langzaam richting de resistance op $174 gaan handelen.
Op het moment van schrijven is ethereum (ETH) $173,51 waard op Bitfinex na 0,2% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De eerstvolgende resistance ligt op $174 en daarboven $177. De eerstvolgende support ligt op $170. Het komende uur zal uitwijzen of ETH weer boven de $174 kan uitbreken.

Advertentie

Litecoin (LTC)

Ook litecoin (LTC) wist gisteren boven een resistance uit te breken waar het al langere tijd mee stoeide. Die resistance op ongeveer $82 werd gisteren aan het eind van de middag na ongeveer drie dagen eindelijk doorbroken. Als gevolg steeg het in een rechte lijn door naar de volgende resistance, die op ongeveer $84.
Deze resistance bleek te sterk met een correctie tot gevolg. De LTC koers vond hierbij support op $80. Op dit moment test het de resistance, die LTC dus eerder nog wist te doorbreken, opnieuw. Het komende uur zal daarom uit gaan wijzen welke richting LTC vandaag op zal handelen.
Bij doorbraak van de $82 ligt de weg open naar de resistance op $84. Een belangrijke support ligt rond de $80 aangezien daar op dit moment ook de 100-uurlijkse Moving Average (MA) ligt.
Een uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David kan je hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie