Kevin Schijven Kevin Schijven
30/06/2024 12:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2024 11:55

Ethereum ETF’s uitgesteld: SEC zorgt voor nieuwe vertraging

Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum ETF’s uitgesteld: SEC zorgt voor nieuwe vertraging

Foto: AevanStock/Shutterstock

In mei werden eindelijk de aanvragen voor ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder.

Het is nog altijd onbekend wanneer deze beursfondsen daadwerkelijk lanceren. Er werd in de markt gespeculeerd dat de lanceringen mogelijk aanstaande week zouden volgen.

Het lijkt er echter op dat de ethereum-ETF’s niet meer de eerste week van juli zullen halen.

Waarom dalen memecoins als dogecoin en pepe? 3 redenen
Waarom dalen memecoins als dogecoin en pepe? 3 redenen

Ethereum ETF’s gaan volgende week niet meer halen

De cryptomarkt keek uit naar een lancering komende week: 2 en 4 juli werden regelmatig als mogelijke lanceerdata benoemd. Ook de ETF-experts van Bloomberg, Eric Balchunas en James Seyffart, hadden deze data voor ogen.

De Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder die de ETF-aanvragen beoordeelt, heeft nu commentaar gegeven op de zogeheten S-1 formulieren van de aanvragers.

S-1 formulieren zijn registratieverklaringen die bedrijven moeten indienen bij de SEC voordat ze een nieuwe ETF mogen aanbieden. Het bevat informatie over het bedrijf, financiële gegevens en risicofactoren.

Wat vooral opvalt is dat de SEC aan de vermogensbeheerders vraagt om aanpassingen op hun aanvragen in te dienen tegen 8 juli.

Daarmee lijkt de kans groot dat we geen lancering van een ethereum-ETF voor 8 juli zullen zien. De kans lijkt zelfs groot dat de lancering pas midden tot eind juli zal plaatsvinden, zegt Balchunas.

Ondanks dat het hier om maar hele kleine aanpassingen gaat, zal de SEC waarschijnlijk pas na 8 juli weer het proces oppakken.

“Helaas moeten we onze schatting uitstellen tot na de vakantie. Het lijkt erop dat de SEC deze week extra tijd nodig had om te reageren (hoewel het maar om kleine aanpassingen gaat). Van wat ik hoor, ligt alles volgende week stil vanwege de vakantie. Het proces wordt op 8 juli hervat en kort daarna zullen ze lanceren,” aldus Balchunas.

Nate Geraci, president van de ETFStore, meldt dat een andere bron zegt dat “het ook mogelijk is dat het later in juli of later in de zomer kan worden.” Geraci vraagt zich af waarom het überhaupt zo lang duurt, gezien de ETF’s al goedgekeurd zijn.

Advertentie

Ethereum ETF’s kunnen koers flink laten schommelen

Onlangs zei Gary Gensler voorzitter van de SEC, dat het proces omtrent de ethereum-ETF “soepel verloopt,” maar wilde geen datum geven.

De meningen zijn verdeeld over de potentiële impact van de ETF’s. Ze zouden mogelijk miljarden kunnen ophalen en de ETH koers naar nieuwe hoogtes sturen.

Dat gebeurt wellicht niet meteen, en ze hebben wellicht eerst zelfs het tegenovergestelde effect. De lancering van de bitcoin (BTC) ETF’s ging in januari ook eerst gepaard met een dip in de koers voordat deze begon te stijgen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie