Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Ethereum ETF’s bloeden, maar dat is niet het hele plaatje

De lancering van de ethereum ETF’s is een van de beste ooit.

Ethereum-ETH
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum-ETF’s bloeden, maar dat is niet het hele plaatje

Foto: Enjoy The Life/Shutterstock

Nu de eerste ethereum (ETH) exchange traded-funds (ETF’s) ongeveer een maand geleden werden gelanceerd, lijken de eerste resultaten niet heel positief. De afgelopen tijd was dan ook regelmatig te lezen dat er vooral vele miljoenen dollars uit de fondsen stroomden. Opvallend is wel dat wanneer men iets langer kijkt naar de data, de resultaten toch wat positiever blijken te zijn.

Socialmedia crypto Friend.tech crasht hard na opmerkelijke transactie
Socialmedia crypto Friend.tech crasht hard na opmerkelijke transactie

Grote uitstroom overschaduwd succesvolle lancering crypto-beursfonds

In de afgelopen maand zou er zo’n 465 miljoen dollar uit de fondsen zijn gestroomd. Daarom spraken journalisten, experts en crypto kenners ook wel over “bloedende ETF’s”. Maar wanneer men kijkt naar de data per fonds, is de echte situatie toch wel wat anders.

Zo behaalde het iShares Ethereum Trust (ETHA) van BlackRock een mijlpaal van maar liefst 1 miljard netto ingestroomde dollars. Daarmee kan dit beschouwd worden als een zeer succesvolle lancering. Volgens de voorzitter van de ETF Store, Nate Geraci, zou deze start op de 7e plek komen te staan van meest succesvolle lanceringen. Na ETHA zijn de fondsen van Fidelity en Bitwise de best lopende, met een netto instroom van respectievelijk 390 miljoen dollar en 312 miljoen dollar.

Deze mooie resultaten werden vervolgens flink overschaduwd door de enorme uitstroom bij het fonds van Grayscale. Hun ethereum fonds werd in 2017 voor het eerst beschikbaar voor investeerders en twee jaar daarna ook voor het grote publiek.

Toen BlackRock haar ethereum ETF lanceerde, besloot Grayscale om hun fonds om te zetten naar een ETF. Echter was hun product veel minder aantrekkelijk, omdat hun kosten veel hoger liggen dan bij de concurrenten. Hierdoor zouden mogelijk veel investeerders overgestapt zijn naar andere partijen.

Geraci deelt verder dat wanneer Grayscale niet wordt meegenomen in de cijfers, de overige fondsen samen ruim 2 miljard dollar hebben binnengehaald. Een positief signaal volgens de man. Veel investeerders zoeken blijkbaar naar een manier om hun vermogen bloot te stellen aan ethereum.

Advertisement

Vraag naar ethereum ETF’s zal blijven stijgen

Sui Chung, de directeur van de index provider CF Benchmarks, denkt dat de vraag naar deze producten zal blijven groeien in de komende maanden. Hierdoor zullen grote investeringsmaatschappijen er dan ook voor kiezen om deze producten aan te bieden bij hun klanten. 

Mogelijk speelt het volgens Chung ook mee dat de grote investeerders en adviseurs op dit moment nog niet goed weten wat ethereum inhoudt. Wanneer zij hier in de toekomst voldoende kennis over hebben, zullen zij hun klanten ook meer over deze producten kunnen adviseren. 

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie