Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com
De afgelopen paar maanden is geen enkele cryptocurrency zo succesvol geweest als Pepe (ticker: PEPE). Deze nieuwe memecoin bestond begin april nog niet eens, maar nu heeft de token al een marktwaarde van meer dan een half miljard dollar. Helaas is het goed mogelijk dat Pepe binnenkort hard crasht.
Grote PEPE correctie mogelijk
Dat zien we als we kijken naar de koers, deze is namelijk een groot potentieel head-&-shoulders-patroon aan het vormen. Patronen van koersen hoeven niet altijd realiteit te worden, maar ze maken de kans dat een koers een bepaalde richting op gaat wel groter.
Op het moment van schrijven is de prijs van PEPE 0,00000118 euro op crypto exchange Bitvavo. Daarmee bevindt de koers zich op exact hetzelfde niveau als 24 uur geleden.
Als de prijs naar beneden uitbreekt, dan bestaat er een flinke kans dat deze uitkomt op een prijs die gelijkstaat aan de daling van de top van het patroon tot de ‘neck line’, oftewel de witte lijn in de onderstaande grafiek waar hij doorheen zou moeten. In dit geval is dat een correctie van ruim 80% ten opzichte van de dollar.
Belangrijk is voor PEPE dat in april zich twee pieken vlak boven dit koersdoel hebben gevormd. Deze zouden als support kunnen dienen, waardoor de PEPE koers niet helemaal het koersdoel zou kunnen bereiken. In dat scenario gaat het nog steeds om een correctie van iets meer dan 70% – flinke percentages dus.
Pepe kwam uit het niets
Bijna niemand had verwacht dat een enorm populaire memecoin zou ontstaan uit de diepten van een bearmarkt, maar dat is exact wat er is gebeurd. In maart bestond de op het stripfiguur Pepe the Frog gebaseerde token nog niet eens. Nu de coin letterlijk miljoenen procenten in waarde is gestegen is de coin plotseling meer dan 500 milljoen dollar waard, volgens data van CoinGecko. Vorige maand ging de marktwaarde zelfs door de grens van 1 miljard dollar.
Een paar vroege investeerders wisten hierdoor met een paar honderd dollar opeens miljonair te worden. De coin werd hierdoor erg populair. Coinbase had kritiek op de speculatieve token, en kreeg meteen de hele achterban op zijn dak. Zelfs BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, blijkt er relatief vroeg bij te zijn geweest en stond flink in het groen.
Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.