Foto: Shutterstock/Vitalii Vodolazskyi
Gisteren was het dan eindelijk zover: miljardair Elon Musk neemt het sociale mediaplatform Twitter over. De Twitter soap, die begon in april dit jaar, lijkt dan toch echt ten einde te zijn gekomen. Musk heeft het platform gekocht voor $54,20 per TWTR aandeel, waardoor de totale deal uitkomt op een bedrag van $44 miljard. Dit geld komt niet allemaal uit zijn eigen zak, want hij heeft een grote groep investeerders bij elkaar gesprokkeld die samen meedoen aan de investering. Eén van die investeerder is Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld.
Elon Musk veranderde op het aangekochte platform zijn bio naar ‘Chief Twit’. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meerdere nieuwe tokens op de cryptocurrency markt terecht zijn gekomen. Alle tokens zijn op een bepaalde wijze vernoemd naar de overname van de CEO van Tesla en SpaceX. Voorbeelden van nieuwe tokens zijn: ‘TWIT’, ‘Chief Twit’, ‘ELON BUYS TWITTER’, ‘Chief Elon Twit’, CryptoTwitter en zelfs ‘Twitter Inu’. Deze tokens zijn uitgebracht op de Ethereum (ETH) blockchain en de BNB Chain (BNB).
Crypto scams
PeckShieldAlert heeft een overzicht gedeeld op Twitter met alle nieuwe tokens omtrent de nieuwe eigenaar van Twitter. Er zijn in totaal 20 nieuwe tokens uitgebracht en er is gebleken dat 25% een zogenoemde ‘honeypot’ is. Hierdoor zijn bezitters van de tokens niet in staat om hun tokens te verkopen. Ook zijn 4 van alle nieuwe tokens al met meer dan 98% gedaald volgens PeckShieldAlert. Wanneer de koers van een digitale valuta in korte tijd met bijna 100% daalt, spreekt men van een ‘rug pull’.
Baby Musk meme-coin
Eerder dit jaar bleven investeerders ook met gebakken lucht over na een meme-coin vernoemd naar Elon Musk. Baby Musk (BABYMUSK) beloofde investeerders destijds om de wereld van meme-coins te revolutionaliseren. Echter bleek niets minder waar toen de koers plotseling met 100% in elkaar stortte. Ook waren bezitters niet in staat om hun tokens te verkopen (honeypot). Alle investeerders die in de mooie praatjes van het project geloofden hebben hun complete investering zien verdampen. Rug-pulls komen helaas nog steeds regelmatig voor en elke keer zijn er weer nieuwe goedgelovige investeerders te vinden die hun geld in rook zien omgaan.