Ivo Melchers Ivo Melchers
4 min. leestijd

Elke week €10 aan BNB kopen sinds 2023: het verrassende resultaat

Dit had je verdient als je sinds 2023 elke week €10 in BNB had gestopt

BNB-BNB
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elke week €10 aan BNB kopen sinds 2023: het verrassende resultaat

Foto: Viktor Kintop/Shutterstock

Investeren in de volatiele crypto-wereld wordt vaak ingewikkelder gemaakt dan het is. Met de populaire Dollar-Cost Averaging strategie, waarbij je regelmatig een vast bedrag investeert, is het een fluitje van een cent. Je kunt al beginnen met een tientje per week, waarvoor je slechts een paar biertjes opzij moet zetten. Hoeveel geld zou je hebben verdiend als je iedere week tien euro in BNB (BNB), een van de grootste munten van de markt, had gestopt?

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je een account bij Bitvavo aanmaakt.

DCA-strategie maakt investeren in crypto eenvoudig

Veel crypto-investeerders kiezen voor de DCA-methode bij het opbouwen van hun crypto-portfolio, simpelweg omdat het een eenvoudige en effectieve aanpak is.

Een belangrijk voordeel van deze methode is dat je het risico vermindert om op het verkeerde moment in te stappen. Door je aankopen over een vast tijdsinterval te spreiden, koop je zowel tijdens pieken als dalen, wat uiteindelijk resulteert in een gemiddelde aankoopprijs.

Dit blijkt vaak een betere strategie dan proberen de markt te timen. Al helemaal in de cryptomarkt die bekendstaat om zijn onvoorspelbaarheid en volatiliteit. Emoties kunnen namelijk snel de overhand nemen, wat vaak leidt tot kostbare beslissingen. Neem bijvoorbeeld de investeerders die in de bearmarkt te gretig waren en nu nog steeds wachten op een bitcoin (BTC) koers van $10.000.

De DCA-strategie bespaart je bovendien een hoop stress. Je hoeft je geen zorgen te maken over de dagelijkse schommelingen in de prijs. Door elke week of maand, of welk tijdsinterval je ook kiest, een vast bedrag te investeren, maakt het niet uit wat de koers op dat moment doet. Deze aanpak neemt veel kopzorgen weg en geeft je tegelijkertijd meer tijd om je op andere zaken te richten.

Als je sinds 1 januari 2023 iedere week een tientje aan de kant had geschoven – wat voor de meeste mensen te doen moet zijn – en in BNB (BNB) had gestopt, dan had je nu in totaal 740 euro in de altcoin geïnvesteerd. Deze 740 euro aan investeringen zou vandaag 1.538,15 euro waard zijn geweest. Dat is een indrukwekkende toename van 798,15 euro, wat neerkomt op een rendement van 107,86%. Dit terwijl er wordt gezegd dat de bullmarkt voor BNB nog lang niet op gang is gekomen.

Elke week €10 aan BNB kopen sinds 2023: het verrassende resultaat
Het verloop wanneer je sinds 1 januari 2023 10 euro per week in BNB investeerde – Bron: CryptoDCA

Automatisch BNB kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Pak 10 euro gratis

Maar waar blijft die bitcoin bullmarkt nou?

In nieuwe onze podcast op Spotify bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Advertentie