Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Eerste Solana-ETF aanvraag verwijderd, maar er is nog hoop

VanEck verklaart waarom een aanvraag voor een Solana ETF verdwenen is

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana-ontwikkelaars ontwijken groot gevaar door pijlsnelle update

Foto: Camilo Concha/Shutterstock

VanEck, een prominente vermogensbeheerder in de cryptomarkt, blijft optimistisch over de toekomst van zijn geplande Solana (SOL) exchange-traded fund (ETF). Dit ondanks dat de aanvraag om deze ETF te noteren bij Cboe Global Markets is verwijderd. Dit verklaarde Matthew Sigel, hoofd van digitale assets research bij VanEck, in een recente post op X.

Bitcoin blijft domineren, kunnen we een altcoin season vergeten?
Bitcoin blijft domineren, kunnen we een altcoin season vergeten?

Speculatie over de komst van SOL ETF’s

Op 9 juli had de nationale effectenbeurs Cboe een formeel verzoek ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de VanEck en 21Shares Solana ETF’s te mogen noteren. Deze aanvraag, bekend als een 19b-4, was een cruciale stap voor de introductie van deze ETF’s op de beurs. Echter, op 9 augustus bleek deze aanvraag niet langer zichtbaar op de website van Cboe, wat onmiddellijk leidde tot speculatie binnen de crypto gemeenschap over de status van de fondsen.

Sigel verduidelijkte dat het verwijderen van de 19b-4-aanvraag niet het einde betekent voor de plannen van VanEck. “Onthoud dat beurzen zoals Nasdaq en Cboe regelwijzigingen indienen om nieuwe ETF’s te noteren, maar de prospectus (S-1) blijft de verantwoordelijkheid van de uitgevers, zoals VanEck. Onze aanvraag blijft dan ook van kracht,” benadrukte Sigel.

Advertentie

De juridische status van Solana

VanEck is ervan overtuigd dat Solana kan worden geclassificeerd als een commodity, vergelijkbaar met bitcoin (BTC). Deze overtuiging is gebaseerd op de groeiende juridische erkenning dat bepaalde crypto-activa weliswaar als effecten kunnen functioneren in primaire markten, maar zich meer als commodities gedragen in secundaire markten. Dit onderscheid is essentieel voor de goedkeuring van de Solana ETF en soortgelijke producten.

Sigel gaf daarnaast aan dat VanEck blijft pleiten voor deze positie, in samenwerking met hun beurspartners, bij de juiste regelgevende instanties. Ondanks de recente terugtrekking van de 19b-4-aanvraag blijft VanEck dus vol vertrouwen in de toekomst van de Solana ETF en blijft het zich inzetten om deze uiteindelijk op de markt te brengen.

De juridische status van Solana en de voortdurende dialoog met regelgevende instanties zullen uiteindelijk bepalen of deze ETF werkelijkheid wordt. Er is natuurlijk wel al een precedent. Zowel ETH als BTC ETF’s worden inmiddels op de Amerikaanse markt met succes verhandeld. Solana is in het bredere plaatje eigenlijk een logische derde munt met ETF’s.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Advertentie